Casio Love ft. Bionic Singer – Hear Mi Name Call EP

Label: Cubiculo Records, Release Date: November 2016

Casio Love ft. Bionic Singer – Hear Mi Name Call EP / releases

7 years ago
by

Μια πολύ ιδιαίτερη κυκλοφορία μας χαρίζει η πορτογαλική δισκογραφική Cubiculo Records. Μόλις λίγους μήνες μετά την τελευταία τους κυκλοφορία Talk Too Much σε συνεργασία με τους βετεράνους Conscious Sounds, τον King General και τον αγαπημένο Pupajim στα φωνητικά, επανέρχονται στο προσκήνιο, αυτήν την φορά με κάτι παραπάνω από έναν απλό νέο δίσκο.

Πιο συγκεκριμένα η 14η τους κυκλοφορία, το 12ιντσο Hear Mi Name Call, είναι ένας φόρος τιμής στον Τζαμαϊκανό τραγουδιστή Osbert Maddo (a.k.a Maddo, the Bionic Singer, Papa Maddo) ο οποίος δυστυχώς δεν πρόλαβε την κυκλοφορία του δίσκου. Μια μέρα πριν την τελική μίξη του κομματιού οι υπεύθυνοι της Cubiculo πληροφορήθηκαν για το θλιβερό αυτό συμβάν. Πριν μιλήσουμε όμως για το νέο αυτό EP, ας μάθουμε ποιος ήταν ο κύριος Maddo.

Ο Osbert Maddo μεγαλωμένος στο ανατολικό Κίνγκστον από μικρή ηλικία παρέα με τον αδερφό του, UU Maddo, περνούσαν την ώρα τους ακούγοντας διάφορα τοπικά sound systems, όπως τα Sir Stanford, Sir Norman Arrows, Phase1. Μάλιστα, έκανε τα πρώτα του βήματα σαν MC στο Sir Stanford Sound System.

Η αρχή όμως έγινε το 1977 όταν ο Osbert μαζί με κάτι φιλαράκια του επισκέφθηκαν το Stereophonic Sound System και μεταξύ σοβαρού και αστείου ένας φίλος του Osbert προκάλεσε τον dejaay του sound system, Welton Irie, να δώσει το μικρόφωνο στον Οsbert. Ο Osbert τραγούδησε μεταξύ των άλλων και κομμάτια του αγαπημένου του τραγουδιστή Horace Andy, ο οποίος ήταν και η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσής του. Φυσικά το ταλέντο του Osbert ήταν τόσο εμφανές που του πρότειναν να τραγουδήσει άμεσα μαζί με το Stereophonic Sound System και πολύ σύντομα έγινε και βασικός MC των Stereophonic.

Στα μετέπειτα χρόνια και μέχρι το 1983 κυκλοφορεί τρία άλμπουμ, αλλά και πολλές συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες και δισκογραφικές, όπως η μυθική Greensleeves Records, αλλά και η Joe Gibbs Music. Κάπου εκεί σταματά η μουσική δραστηριότητα του κυρίου Maddo που μετακομίζει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Watch
Osbert Maddo - King in the Ring

Το καλοκαίρι του 2015 η Cubiculo επικοινωνεί με τον Maddo και του ζητάει να συνεργαστούν σε ένα νέο riddim, το Smuggel Riddim του Σουηδού Casio Love. Ο Maddo κατενθουσιαμένος συμφωνεί να συνεργαστούν και να κάνει την επανεμφάνισή του αυτήν την φορά σαν Bionic Singer!

Έτοιμος να προωθήσει την νέα του δουλειά στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανυπομονεί να μιξαριστεί το κομμάτι. Τελικώς όταν το κομμάτι είναι πλέον έτοιμο και πριν προλάβουν να του στείλουν την τελική έκδοση, η Cubiculo μαθαίνει ότι ο Osbert έφυγε μια μέρα πριν.

Όσο αναφορά το EP λοιπόν, το Smuggel Riddim του Casio Love  μας μεταφέρει με τεράστια επιτυχία στην δεκαετία του ’80, τότε που η ψηφιακή μουσική εισχωρούσε σιγά σιγά στον κόσμο της Reggae και δημιουργούσε μια νέα σκηνή, που φυσικά συνεχίζει ακάθεκτη με άξιους αντιπροσώπους, όπως η αγαπημένη Jahtari.

Με μίνιμαλ μελωδίες, ακολουθώντας πιστά το παραδοσιακό στυλ των 80’s ενισχυμένο με σύγχρονες τεχνικές παραγωγής, ο Casio Love αποδεικνύεται ένας ταλαντούχος παραγωγός. Φυσικά η Dub έκδοση του κομματιού είναι ό,τι καλύτερο για να κλείσει αυτό το τόσο ιδιαίτερο EP.

Τα φωνητικά του κύριου Maddo, κλασσικό δείγμα old school καλλιτέχνη, τέλεια προφορά, άπιαστο flow και πολύ όμορφη χροιά! Στο τελευταίο του αυτό τραγούδι ο Bionic Singer μας δίνει μηνύματα αισιοδοξίας, μας προτείνει να μην τα παρατάμε και να έχουμε πάντα έναν ανώτερο σκοπό στην ζωή.

Listen
Casio Love feat. Bionic Singer - "Hear Mi Name Call EP"

Tracklist:
A1. Bionic Singer aka. O. Maddo – Hear Me Name Call
A2. Casio Love – Smuggel Riddim
B. Casio Love feat. Bionic Singer (Extended Dub)

Σύμφωνα με την δισκογραφική, αυτή η κυκλοφορία είναι σίγουρα η πιο ιδιαίτερη και συναισθηματική κυκλοφορία που έχουν κάνει μέχρι τώρα. Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του βινυλίου θα πάνε στον γιο και στην γυναίκα του Osbert Maddo.

Μπορείτε να προμηθευτείτε το βινύλιο φυσικά από την Cubiculo Records  αλλά και από ενημερωμένα δισκάδικα.

Big up King Maddo, Rest In Zion !!!