Damcase – Anom Valley EP

Label: Mord, Release Date: April 2016

Damcase – Anom Valley EP / releases

7 years ago
by

Μια ασημένια κορδέλα ενός δρόμου

περασμένη μέσα από κατακόρυφους λόφους

ένα ρηχό ρυάκι αφρώδες κρύο

Ελευθέρωσέ με”

Ορμητικά τα ρεύματα της techno διασχίζουν σκοτεινούς λόφους και καταφθάνουν αλώβητα στα αυτιά μας all the way from Rotterdam.

Φανταστικά ηχητικά soundscapes θυμίζουν οργιακές βραδιές στην πόλη με κάτι από το άγρια ομορφιά της φύσης που συναντά κανείς μόνο σε παρθένα φυσικά τοπία, όπως και η αψεγάδιαστα φυσικά ωμή techno που μας σερβίρει ο Damcase με την πρώτη του ολοκληρωμένη δουλειά στην ολλανδική Mord.

Με έδρα του τόσο την πόλη της Θεσσαλονίκης παλαιότερα, όσο και αυτήν του Rotterdam σήμερα, ο Damcase μας έχει χαρίσει ήδη αξιόλογες παραγωγές όσο και remixes, ενώ τα τελευταία χρόνια μας προσφέρει μια Τρίτη τον μήνα, μαζί με τον Hana, δύο ώρες ατόφιας techno ζωντανά στον αέρα του σταθμού.

Παρόλα αυτά, αυτή μέλλεται να είναι η πρώτη φορά που θα έχουμε στα χέρια μας μια τόσο ολοκληρωμένη δουλειά από τον συγκεκριμένο μουσικό παραγωγό και περιμένουμε πώς και πώς.

Οι αντιφατικές εικόνες στις οποίες παραπέμπει το παραπάνω τετράστιχο που συμπεριλαβάνεται και στο ολόφρεσκο διπλό EP του Έλληνα καλλιτέχνη, αντικατοπτρίζουν απόλυτα και τον αντικομφορμιστικό χαρακτήρα που αποπνέουν τα δέκα κομμάτια στο σύνολο τους. ‘Ηχος που ξεφεύγει από τα στενά καλούπια που ορίζουν οι σύγχρονοι σκοτεινοί και συνάμα άνομοι καιροί.

Watch
Damcase - Delete Scene

Η μαγεία της μεστής αυτής δουλείας του Damcase έγκειται στο ότι καταφέρνει να χρησιμοποιήσει την ανομία αυτή προς όφελός του πλάθοντας περίτεχνα ήχους σκοτεινούς που εντυπωσιάζουν με την γνησιότητά τους.

Μια γνησιότητα που δεν πέρασε απαρατήρητη από την ολλανδική δισκογραφική της Mord, στην οποία γίνεται και το release, επίσημα στις 15 Απριλίου.

Γυμνά ως το κόκκαλο τα drum machines βρυχώνται ρωμαλαία καθ’ όλη την διάρκεια των δύο δωδεκάιντσων. Τόσο ρωμαλαία, όσο τραβούν κουπί και οι σκελετοί του artwork του δίσκου που επιμελήθηκε ο Σουηδός γκραφιτάς Dwane.

Watch
Damcase - X Gun

Η μακάβρια αυτή εικονοπλασία μπορεί να τρομάζει, αλλά τα δωδεκάιντσα σαγηνεύεουν με τα ταχύρυθμα bpm να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Με τον γοργό αυτόν ρυθμό τους καταφέρνουν να ξυπνήσουν άγνωστες σκοτεινές δυνάμεις που εσωκλείονται στον πυρήνα του EP, στο σύνολό του, και να ελευθερώσουν κάθε καταπιεσμένη σκέψη από το πίσω μέρος του μυαλού.

Ο Έλληνας καλλιτέχνης φαίνεται να αρέσκεται στο να δημιουργεί αντιθέσεις που εξιτάρουν τα αυτιά και διεγείρουν κάθε σπιθαμή του νευρικού συστήματος.

Watch
Damcase - Anom Valley

Το Anom Valley λοιπόν, όπως τιτλοφορείται η εν λόγω κυκλοφορία, θέτει υψηλά τον πήχη, καλώντας μας να συμμετέχουμε στην μουσική αυτή ιεροτελεστία που, αγγίζοντας τα πειραματικά όρια της techno, εξαπολύει κάτι λιγότερο από μιας ώρας έντονα ηλεκτρισμένα συναισθήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη πως ταυτόχρονα κυκλοφορεί άλλη μία καινούρια δουλειά του Damcase, το Untitled – Bunker 4008.

*main photo from Damcase live @Dystopia, by Nikos Kostopoulos