Dervisis – Missing

Label: self released, Release Date: April 2018

Dervisis – Missing / releases

5 years ago
by

Το φουτουριστικό Missing είναι το debut single του πειραματικού καλλιτέχνη Dervisis, το νέο project του Νικολάου Δερβίση, γνωστότερου ως Kid Flicks. Μετά από ένα πέρασμα σε μεγάλα φεστιβάλ πλάι σε αξιοθαύμαστους ανθρώπους της μουσικής σκηνής, όπως οι Dua Lipa, Bombino, Xylouris White, Slow Magic, Craft Spells κ.ά., αλλά και λαμβάνοντας την υποστήριξη των Τhe 405, DIY Mag και Impose Magazine μεταξύ άλλων, επιστρέφει δυναμικά για να ταράξει τα νερά της ηλεκτρονικής σκηνής.

Μέσω μιας πληθώρας τεχνικών, ο Νικόλαος Δερβίσης έχει χαρακτηριστεί και ως «μουσικός χαμαιλέοντας», εισάγοντας και στην μουσική ρυθμούς με Νταρμπούκα (αραβικό κρουστό), με έντονα και πλούσια ηλεκτρονικά στοιχεία, αλλά και φωνητικά. Στο παρελθόν έχει αναλάβει και remixes σε Tendts και Liphemra (Phem), έχει κυκλοφορήσει δύο βινύλια υπό την στέγη της Inner Ear και ένα τρίτο στην Klik Records το 2016.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Γεννημένος στην Αθήνα, ο Νικόλαος Δερβίσης ήταν αρκετά ανήσυχος μεγαλώνοντας με πανκ επιρροές αφού και η πρώτη του συναυλία ήταν σε ένα αντιπολεμικό φεστιβάλ αναρχικών πριν βυθιστεί στην πειραματική τροπόσφαιρά του. Μετά από μερικές άλλες συναυλίες με διάφορα συγκροτήματα, ο Δερβίσης συνειδητοποίησε το πραγματικό του μουσικό κάλεσμα.

Αφού έλαβε το πτυχίο του στο Graphic Design, ξεκίνησε ένα ατέρμονο ταξίδι ανάμεσα σε δύο στάσεις «Αθήνα-Λονδίνο» όπου και παράλληλα συγκέντρωνε ακυκλοφόρητο υλικό του. Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα απέκτησε και το Master of Music degree στο Goldsmith, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Αρχίζει κανείς και καταλαβαίνει τις επιρροές και τα ταλέντα του!

Πλέκονται όλα σε πλήθος διαφορετικών ειδών και συναισθημάτων από τις ηλεκτρονικές βροχοπτώσεις του Burial, στην soul γλυκάδα του Stevie Wonder και από το μοναδικό στυλ του Okay Temiz έως και τις πειραματικές ιδιορρυθμίες των Sun City Girls.

Ένα λάπτοπ αρκεί για να νοιώσει άνετος ο Dervisis στον φυσικό του μουσικό χώρο «του κόσμου ολάκερου». Η παραγωγή αυτή μουσικής και συναισθημάτων τελείται είτε σε ένα πολύ μικρό venue, είτε ακόμη και σε σπίτι φίλων. Η εκλεκτή παλέτα του Νικόλαου συνεχίζει να αναζητά νέες συγκινήσεις, συμβαδίζοντας σε ηχόχρωμα με μουσικές των Nicolas Jaar, Grimes ή και Mica Levi, τα samples του είναι μοναδικά, και με φωνητικά στο blender πολλές φορές.

Listen
Dervisis - Missing

Επηρεασμένος από την παγκόσμια pop κουλτούρα και τις επιρροές της Ανατολικής Μεσογείου, η εκφραστικότητά του Dervisis συνυπάρχει τόσο απλά ανάμεσα σε αυτούς τους δύο κόσμους ανακατασκευάζοντας την δική του υφή μιας «Eastern-Post-Pop» μουσικής.

Το νέο τραγούδι Missing μας καλεί για εξερεύνηση σε νέους ηλεκτρονικούς τόπους και χρόνους. Μια φλέβα χρυσού όσον αφορά την ποικιλομορφία των πειραματικών διαθέσεων σε στοχαστικές pop φόρμες.

Ένα χρωματιστό Δερβίσιους cup-cake φτιαγμένο με τον προσωπικό του ορό της αλήθειας, αναβαθμίζοντας την ταυτότητα της σύγχρονης κουζίνας της ξένης μουσικής σκηνής της Ελλάδος. Βρισκόμαστε ακριβώς στο σταυροδρόμι όλων των ηλεκτρονικών πλουραλισμών του Κόσμου για να χαθούμε μέσα στο πανέμορφο μουσικό σύμπαν του Dervisis.

To EP αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 25 Μαΐου. Καλοτάξιδος ο νέος προορισμός!