Dub Garden – Doctor Wind

Label: self released, Release Date: May 2017

Dub Garden – Doctor Wind / releases

6 years ago
by

Οι Dub Garden είναι ένα νέο σχήμα από την Θεσσαλονίκη που μόλις πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους, τόσο σε δισκογραφικό επίπεδο, όσο και σε ζωντανές εμφανίσεις.

Αν και φέρουν τις καταβολές τους από την καλύτερη reggae μπάντα της χώρας, τους Κακό Συναπάντημα, εντούτοις πρόκειται για έναν ολοκαίνουριο σχηματισμό όπου στο επίκεντρο βρίσκονται δύο γυναίκες, αλλά και ο Ste, ενώ συμμετέχουν σε ορισμένα κομμάτια κι άλλοι μουσικοί και παραγωγοί.

Ο πρώτος δίσκος των Dub Garden, υπό την ονομασία Doctor Wind, κυκλοφορεί εδώ και λίγες εβδομάδες, από τις αρχές Μαΐου συγκεκριμένα, σε ψηφιακή μορφή και σε CD σε ανεξάρτητη παραγωγή, και περιλαμβάνει 8 αυτοτελείς συνθέσεις (και μία dub version) στην συνολική διάρκεια 37 λεπτών.

Οι παραγωγές και το dubbing φέρουν την υπογραφή του Ste, καθώς έρχονται από την κυκλοφορία του project Time Lost τον Σεπτέμβριο του ’16 στην Encounter Tapes, και κινούνται σε trip hop ρυθμό, με σαφείς επιρροές από την dub. Ethnic, blues, ambient και φυσικά dub διαθέσεις, με βαλκανικό προφίλ, δημιουργoύν ένα μελωδικό σύνολο με αρκετό groove, μεταφέροντας τον ακροατή σε μοναδικά dub garden μονοπάτια, από την δεκαετία των 90’s μέχρι το σήμερα.

Ο αγγλικός στίχος σε γυναικεία φωνητικά που επιμελείται ιδανικά η Victoria, μέλος της μπάντας Κακό Συναπάντημα, επιχειρεί να δώσει μια εξωστρέφεια στο σχήμα και φαίνεται δικαίως να έχει καλές αξιώσεις. Ακόμη, στο μπάσσο βρίσκεται η πρωτο-εμφανιζόμενη Κατερίνα Δεληγιάννη, ενώ ο Steve Dickins παίζει όλες τις lead guitars, κάποια synths, και βοήθησε στο mastering.

Eπίσης, συμμετοχή στον δίσκο έχει ο Lorrd (Κακό Συναπάντημα, SKG’s Dub Alliance) ο οποίος σκρατσάρει στο κομμάτι Free και ο Νorthical (Κακό Συναπάντημα, Dub Adventures) που με ένα sampler και ένα space delay βάζει μια διακριτική soundsystem πινελιά σε κάποια κομμάτια.

Οι ηχογραφήσεις, η μίξη και το mastering έγιναν από τον Οκτώβριο του 2016 ως και τον Μάρτιο του 2017 στο Studio 10 στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης από τον Ste, ενώ οι κιθάρες ηχογραφήθηκαν στο studio Crossroads στις Σέρρες από τον Steve Dickins.

Πρόσφατα είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τα περισσότερα κομμάτια του δίσκου live στα 9 χρόνια του Paranoise στο WE, όπου απέσπασαν ιδιαιτέρως κολακευτικά σχόλια. Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε όλο τον δίσκο και να τον προμηθευτείτε από εδώ.

Listen
Dub Garden - Doctor Wind (full album)

Tracklist:
1. Talking – 03:41
2. Colors – 03:52
3. Doctor Wind – 04:05
4. Try More – 03:56
5. Late Station – 03:46
6. Eye Origins – 04:26
7. Free – 04:27
8. Open Book – 04:11
9. Dub Book – 03:59