Harleighblu – Futurespective

Label: Tru Thoughts, Release Date: June 2016

Harleighblu – Futurespective / releases

7 years ago
by

Η χαρισματική Βρετανίδα τραγουδίστρια της soul επιστρέφει στο δισκογραφικό προσκήνιο με την κυκλοφορία του ολοκαίνουριου album της.

Από το ξεκίνημα των ζωντανών εμφανίσεών της στις μουσικές σκηνές της Αγγλίας, η Harleighblu είχε εντυπωσιάσει με τις φωνητικές τις ικανότητες, κάτι το οποίο μόνο απαρατήρητο δεν πέρασε, και γέμισε πολλούς με μεγάλες προσδοκίες για την συνέχεια της πορείας της.

Αυτές οι σειρήνες έφτασαν γρήγορα στους ιθύνοντες μιας εκ των μεγαλύτερων ανεξάρτητων δισκογραφικών εταιρειών του Μεγάλου Νησιού, της σπουδαίας και καθόλα επιδραστικής παγκοσμίως στον hip hop – soul – funk ήχο, Tru Thoughts από το Brighton.

Έτσι, η καλλιτέχνης από το Nottingham κατηφόρισε στο Νότο για να υπογράψει το 2012 στην νέα (πρώτη) της δισκογραφική στέγη, πραγματοποιώντας έναν χρόνο αργότερα το επίσημο και ιδανικό ντεμπούτο της με την κυκλοφορία του δίσκου Forget Me Not, για να ακολουθήσουν τέσσερα singles στα επόμενα έτη.

Φέτος, παρουσίασε και κυκλοφορεί την δεύτερη ολοκληρωμένη προσωπική της δουλειά, το album Futurespective που αποτελεί και μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες του τρέχοντος καλοκαιριού, μολονότι δείγματα αυτού είχε βγάλει σε 3 parts κατά τους προηγούμενους μήνες – μόνο ψηφιακά, ενώ τώρα έχουμε ολόκληρο τον δίσκο, και σε φυσική μορφή.

Η Harleigblu με αυτήν της την κυκλοφορία δείχνει πως βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της ως τώρα παρουσίας της, στο απόγειό της, κάτι που αποδεικνύεται κι από το πόσο περιζήτητη είναι, πραγματοποιώντας πολυάριθμες live εμφανίσεις σε μεγάλα festivals ανά την Ευρώπη.

Listen
Harleighblu - Futurespective

Το Futurespective αποτελείται από 10 αυτοτελή κομμάτια στην συνολική διάρκεια των 34 λεπτών και είναι η αποθέωση της neo-soul, σε επιμελώς δυσδιάκριτα όρια με το hip hop, και κυρίως, του σύγχρονου r&b ήχου, καθώς τα tracks κυριαρχούνται από φουτουριστικά beats.

Πρόκειται για έναν δίσκο που καταγράφει στα 9/10 του συνεργασίες της συμπαθούς τραγουδίστριας και στιχουργού με άλλα ονόματα του χώρου που τις χάρισαν ορισμένες πραγματικά υπέροχες συνθέσεις για να πατήσει με την γεμάτη λυρισμό μα και δυναμισμό φωνή της.

Ένα από τα καλύτερα tracks είναι σαφώς το εναρκτήριο στο album, το Real Good, του οποίου την μουσική έγραψε το δίδυμο της drum ‘n’ bass και της Shogun Audio, Spectrasoul. Στις κορυφαίες στιγμές συγκαταλέγεται και το Off On που έγραψε ο ταλαντούχος beatmaker και ομόσταυλός της στην Tru Thoughts, Johnny Faith, κομμάτι που άλλωστε κοσμεί και το τρέχον Airplay του Paranoise.

Εξαιρετικό και καλοκαιρινό το πέμπτο κομμάτι, Meant To Be, που είχε βγει στο διαδίκτυο ήδη από την περσινή χρονιά και είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της με την Azure. Αν και οι λάτρεις πιο σκληρού ή ωμού hip hop ήχου ίσως το βρουν κάπως “γλυκανάλατο”, εντούτοις είναι ένα αρκετά όμορφο track που ακολουθείται από το Tell’Em όπου η Harleighblu ραπάρει πάνω στο beat του J Felix, και έτσι, ο δίσκος γρήγορα ισορροπεί.

Σε παρόμοια μονοπάτια κινείται στα επόμενα τέσσερα κομμάτια το Futurespective, με καλύτερο εξ’ αυτών μάλλον το τελευταίο και προηγουμένως ακυκλοφόρητο Reverse, του οποίου το video clip μπορείτε να απολαύσετε παρακάτω, ενώ στο bandcamp παραπάνω μπορείτε να ακούσετε όλα τα tracks.

Watch
Harleighblu - Reverse (official video)

Futurespective Tracklist:
1. Harleighblu & Spectrasoul – Real Good – 03:16 – 150 bpm
2. Harleighblu & Dr. Zygote – MMM – 02:20 – 95 bpm
3. Harleighblu & Jonny Faith – Off On – 03:36 – 78 bpm
4. Harleighblu & Lost Midas – I – 03:23 – 88 bpm
5. Harleighblu & Azure – Meant To Be – 03:46 – 95 bpm
6. Harleighblu & J-Felix – Tell´Em – 03:03 – 87 bpm
7. Harleighblu & Captain Supernova – Forget – 04:02 – 88 bpm
8. Harleighblu & Audio Sparks – Another One – 04:12 – 130 bpm
9. Harleighblu & Brother Mike – For Fun – 02:35 – 90 bpm
10. Harleighblu – Reverse – 03:29 – 146 bpm