Indigo Movement presents: VA/V1

Label: Indigo Movement, Release Date: October 2014

Indigo Movement presents: VA/V1 / releases

9 years ago
by

Φωτιά φαίνεται να έχει πάρει το ελληνο-αγγλικό label της Indigo Movement, με τους ιδιοκτήτες Duckem και Bluez να αποφασίζουν να γιορτάσουν τα 2 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας με την κυκλοφορία της πρώτης συλλογής τους με 8 κομμάτια από φίλους και παραγωγούς του label.

Κομμάτια από Έλληνες και ξένους παραγωγούς, έκαστο μοναδικό και αξιοπρόσεκτο να κινούνται στους ρυθμούς της dubstep.

Κι αυτό γιατί μετά την πρώτη exclusive ψηφιακή κυκλοφορία της, στο Juno στις 29 Σεπτεμβρίου, συνεχίζει να βρίσκεται στα ψηλότερα σκαλιά των charts και τραβώντας βλέμματα και αυτιά να βάζει την εταιρεία ακόμα πιο δυναμικά στην σκηνή της σύγχρονης dubstep μουσικής, μετά τις ήδη 13 κυκλοφορίες που μετράει μέχρι τώρα, παρουσιάζοντας αυθεντικό χαρακτήρα και ύφος και δείχνοντας τις μελλοντικές της ανανεωμένες διαθέσεις, παράλληλα και με την ανανέωση του logo της μάλιστα.

Έχει ήδη επιβεβαιωθεί η εμπιστοσύνη μας στις επιλογές του label σχετικά με τις μέχρι τώρα κυκλοφορίες του, παρουσιάζοντας κάθε φορά ταλαντούχους και πολλά υποσχόμενους παραγωγούς, έχοντας δώσει και σε αρκετούς το δικαίωμα της πρώτης τους προσωπικής κυκλοφορίας.

Δείχνει έτσι και την επιθυμία να αναλαμβάνει τον αξιοσέβαστο χαρακτήρα της ανέγερσης νέων πολλά υποσχόμενων ταλέντων, υπερπολύτιμο για τα δεδομένα της σύγχρονης ανεξάρτητης ηλεκτρονικής μουσικής.

Μερικοί από αυτούς άλλωστε οι δικοί μας Duckem, VLAD, MUCO και Mesk, όπως επίσης από εξωτερικό οι Ex Nihilo από Τουρκία, 207 από Κροατία, Argo από Γαλλία, Shiken από Ιαπωνία, με πιο πρόσφατη κυκλοφορία αυτήν της Eva808 από Ισλανδία, διευρύνοντας τους ορίζοντες σε διεθνή βάση και στηρίζοντας παράλληλα ό,τι καλύτερο έχει να υποδείξει η ελληνική πλευρά του είδους.

Το ξεκίνημα δεν χάνει την ευκαιρία να είναι δυνατό, με τον συνιδιοκτήτη Bluez να κάνει την εισαγωγή στα σκοτεινά μονοπάτια της συλλογής. Η διαπεραστική μπασογραμμή του Freedom καθοδηγεί το βήμα προς ”το κυρίαρχο από τα ανθρώπινα δικαιώματα” και η ακρόαση γίνεται μεθυστική.

Δεύτερος στην σειρά κάνει την εμφάνισή του ο Dubbacle με εγκεφαλικά κρουστά σε ισχυρά κύμματα μπάσου, αφήνοντας να κυριαρχήσει η ψυχωτική μελωδία πνευστού στο Verdict.

Κι από κει οδηγούμαστε στους φυλετικές διαθέσεις του Imanzi με το Samburu Chant να κινείται διαρκώς ανοδικά, εισάγοντας τις τέκνο επιρροές της dubstep τελευταίων ετών, μαζί με τα φωνητικά που μας φέρνουν στο μυαλό ύμνους φυλών Αμαζονίου και μας βάζουν στον χορό τους.

Προς την ίδια κατεύθυνση μας πάει και ο γνωστός μας στον Paranoise, Jeph1, κάνοντας την πρώτη του εμφάνιση στο label, μόνο που στον χορό του Life μας βάζει το δυναμικό βάρος του μπάσου που δεν σταματά να επιτίθεται αλύπητα με τις πιο χαμηλές συχνότητες. Περίτεχνα τύμπανα και μια αλλοπρόσαλη μελωδία δίνουν το παρόν κάνοντας αντιληπτή την τάση του να διατηρεί roots στοιχεία steppa μουσικής.

Πίσω στον ρυθμό της dubstep μας ξαναφέρνει ο Brat Leeks στο Domine, με δυνατά snares και bongos και το παιχνίδισμα ανάμεσα σε φωνητικά ψηλών και χαμηλών συχνοτήτων να ελέγχει ασυνείδητα την σκέψη.

Άλλη μια φορά οδηγούμαστε στην μέθη, από την μπασσογραμμή του Fred Hassel αυτήν την φορά στο Callisto. Απόλυτα ψυχωτικό και δυνατό μας βάζει κατευθείαν στα πιο βαθιά μπουντρούμια συνοδευόμενο από το ”πειραγμένο” freestyle.

Τα μπάσα όμως συνεχίζουν να ξεφεύγουν στο Altair του VGB, όπου το ασταμάτητο wobble καταφέρνει να ταράξει κάθε στήθος, την ώρα που τα hats τρεμοπαίζουν και το σφύριγμα μιας πρωτάκουστης σειρήνας μας κρατά καθηλωμένους στον ρυθμό.

Και για το τέλος μένει ο ήδη γνωστός της εταιρείας με προηγούμενη κυκλοφορία Shu που μας ξαναγυρίζει στους φυλετικούς χορούς με ρυθμικά τύμπανα να πατούν πάνω στο τρεμοπαιγμένο sub-μπάσο του Distant Past και μελωδικά εφέ να μεταφέρουν ηρεμία.

Listen
Indigo Movement presents: VA/V1 preview mix

Η επίσημη κυκλοφορία του άλμπουμ αναμένεται στις 13 Οκτωβρίου και παρακάτω αναφέρεται συγκεκριμένα η tracklist των συμπεριλαμβανόμενων κομματιών.

Προς το παρόν βρίσκεται αποκλειστικά στο site του Juno σε ψηφιακή μορφή.

Tracklist:
01. Bluez – Freedom – 04:48
02. Dubbacle – Verdict – 05:29
03. Imanzi – Samburu Chant – 04:34
04. Jeph1 – Life – 04:34
05. Brat Leeks – Domine – 05:21
06. Fred Hassel – Callisto – 05:29
07. VGB – Altair – 05:17
08. Shu – Distant Past – 05:06