
Ναι! Ολοκαίνουριες κυκλοφορίες από τους αγαπημένους μας Jahtari! Και ήρθαν για να σκάσουν σαν βόμβες και να ταράξουν την φθινοπωρινή ησυχία.
Το πρωτοπόρο label με έδρα την Λειψία της Γερμανίας έχει αναδείξει όλα αυτά τα χρόνια τον ιδιαίτερο και γνώριμο πια ήχο των 8-μπιτων reggae / dub παραγωγών, και τώρα κάνει το ίδιο στις νέες του μετα-καλοκαιρινές του κυκλοφορίες.
Πρόκειται κατά κύριο λόγο για δύο δουλειές των εξαιρετικών Maffi από την Δανία, όπου όμως έχουν συμμετοχή κι άλλα ονόματα των Jahtari. (η άλλη δουλειά είναι το Tann Up Solid EP που υπάρχει σε άλλο άρθρο)
Το Dancehall Hobby EP είναι ένα εξαιρετικό δισκάκι στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται ο Mr.Williamz, ένας αξιόλογος βετεράνος MC από το UK που εμφανίζεται για πρώτη φορά στο label των Jahtari και έχει εξαιρετικές ικανότητες, ενώ είναι καθόλα αγαπητός στους φανς της reggae/dub σκηνής εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες.
Εδώ συναντάμε πέντε κομμάτια με αρχή το Sit Down Steady και το πολύ δυναμικό Κriminel Riddim που είναι αρκετά ενδιαφέρον και στο οποίο συμμετέχει ο Tapes.
Στο 12ιντσο αυτό άλλωστε το δίδυμο των Maffi, oι Moog και Junior the Rat όπως αποκαλούνται, παρουσιάζει riddims που έκρυβε καιρό στην underground σκηνή της Κοπεγχάγης…
Το Dancehall Hobby είναι το hit της κυκλοφορίας, ενώ τέταρτο κατά σειρά είναι το Ηobby Riddim στην ίδια “επιθετική” dub αισθητική με το Κriminel Riddim, στο οποίο Ηοbby Riddim έχουν βάλει το χέρι τους και οι Disrupt και Pupajim. To 12ιντσο κλείνει με το Where the Man come From.
To εξαιρετικό artwork που κοσμεί την κυκλοφορία ανέλαβαν οι Elen G και MyLord.
Διατίθεται τόσο σε ψηφιακή όσο και σε βινυλιακή μορφή. make it yours!