New 7inch from Mr. Z

Label: Frontyard, Release Date: June 2014

New 7inch from Mr. Z / releases

9 years ago
by

O Mr. Z μας είχε προϊδεάσει λίγες βδομάδες πριν με το clip ενός από τα καινούρια του κομμάτια για τη νέα του κυκλοφορία η οποία και είναι γεγονός πια από την περασμένη Παρασκευή 20 Ιουνίου.

Η πολυδιάστατη μουσική προσωπικότητα του Mr. Z, μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες μουσικής ενασχόλησης με κάθε δυνατό τρόπο, την τελευταία διετία -πιο επίσημα τον τελευταίο χρόνο- ξεδιπλώνει το ταλέντο του και στην παραγωγή.

Ο γνωστός Αθηναίος μανιακός συλλέκτης βινυλίου, εκ των καλύτερων dj’s της πρωτεύουσας και της χώρας χρόνια τώρα, blogger και ραδιοφωνικός παραγωγός από παλιά, με τα 4 τελευταία έτη να είναι μέλος του Paranoise, επιστρέφει εδώ και λίγες μέρες με την δεύτερη τυπωμένη του σε δίσκο δουλειά.

Η αρχή έγινε τον Φεβρουάριο του ’12 όταν έβγαλε ένα EP, τα 8 Χρώματα, σε ψηφιακή μορφή, ακολούθησε το προηγούμενο καλοκαίρι το E + E single με remix από τον Kid Flicks, για να έρθει τελικά η ολοκληρωμένη του δουλειά με τίτλο Επανάληψη και πρώτη επίσημη κυκλοφορία ουσιαστικά, ένα άλμπουμ που βγήκε σε βινύλιο μέσα από την Β-Otherside Records και εξαντλήθηκε.

Η Επανάληψη ήταν στην πραγματικότητα η στιγμή όπου αναδείχθηκε το ταλέντο του Μr. Z στην παραγωγή μουσικής, ένα ταλέντο που κύριο στοιχείο του έχει το χαρακτηριστικό ύφος του Ζώη, μουσικό και στιχουργικό, μουσική βασισμένη σε samples και με φανερές επιρροές από την ελληνική μουσική προηγούμενων δεκαετιών, αλλά φυσικά κι από διεθνείς με αναφορές στα 60’s, 70’s και μεταγενέστερα, jazz, cinematic, bossa nova, psychedelic.

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και στη νέα κυκλοφορία η οποία είναι μικρής διάρκειας, μόλις 9 λεπτά συνολικά, ήρθε μέσα από την ελληνική Frontyard και περιλαμβάνει τέσσερα αυτοτελή κομμάτια.

Watch
Mr. Z - Until the Bang

Πρόκειται παράλληλα για την δεύτερη κυκλοφορία της νεοσύστατης δισκογραφικής εταιρείας από την Αθήνα, η οποία σαν μουσικό label υφίσταται από τον περασμένο Γενάρη όταν κυκλοφόρησε το 7ιντσο Lucianna / I’m a Yuma των Kill Emil & The Yumas, αν και σαν ομάδα διοργάνωσης events υπάρχει ήδη από το 2012.

Η αρχή στο 7ιντσο του Μr. Z στην Frontyard γίνεται με το κομμάτι Narrow Strip Of Space, πολύ ατμοσφαιρικό intro για ένα μελωδικό και συνάμα απόκοσμο ηχοτοπίο που θυμίζει κάτι από Teebs, Ras G και άλλους της LA beat σκηνής.

Παρόμοια κατάσταση στο Εyes Crashed -αλλά πολύ περισσότερο ταξιδιάρικη- που κυριαρχείται από ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον sample, θυμίζοντας έντονα Gonjasufi, ίσως στην καλύτερη στιγμή του δίσκου…

Aκολούθως, το Until The Bang, ούτε ενάμιση λεπτό, ωστόσο είναι αρκετό για να αναπολήσει κανείς πλευρές του παρελθόντος του, με το συγκεκριμένο κομμάτι να αποπνέει μια μελαγχολική επαναφορά σε ρετρο-παιχνιδιάρικη διάθεση.

Δυναμικό ξέσπασμα με γρήγορα τύμπανα και διάφορους διαστημικούς ήχους να εναλλάσσονται στο background και πάνω απ’ το sample, συνθέτουν το κλείσιμο στο In Orbit pt.2.

Εξαιρετικές και πλούσιες παραγωγές, γεμάτος ήχος, πλήρης. Ο Μr. Z στα καλύτερά του? Ή έχει και συνέχεια? Μάλλον το δεύτερο… Προς το παρόν όμως, σπεύστε να προμηθευτείτε το 7ιντσό του Narrow Strip Of Space / Eyes Crashed / Until The Bang / In Orbit pt.2 που κυκλοφορεί σε 300 αντίτυπα από την Frontyard.

Listen
Mr. Z - Eyes Crashed

Μπορείτε να το βρείτε στα αθηναϊκά δισκοπωλεία Vinyl Microstore, Rock & Roll Circus, Imantas Records, Kassetta Records, στην Θεσσαλονίκη στο Λωτός Recordstore και για παραγγελία μέσω διαδικτύου εδώ.

Του artwork έχει επιμεληθεί ο Κωνσταντίνος Μπέλιας, ενώ του video η Ειρήνη Βιανέλλη.

Tracklist
01. Narrow Strip Of Space – 02:41
02. Eyes Crashed – 01:48
03. Until The Bang – 01:24
04. In Orbit part 2 – 03:06