Normal Stage – Untitled EP

Label: Amplify Records, Release Date: April 2018

Normal Stage – Untitled EP / releases

5 years ago
by

Η νέα κυκλοφορία της Λονδρέζικης Amplify Records ήρθε από τον Normal Stage, για τον οποίο αποτελεί και το ντεμπούτο του με αυτό το όνομα.

Νormal Stage είναι το καινούριο project του Έλληνα μουσικού παραγωγού Lowknee που είχαμε γνωρίσει παλιότερα εδώ με την πρώτη του κυκλοφορία, το Balance EP, στην ίδια εταιρεία, αλλά και από τις εκπομπές που έκανε στον Paranoise για σχεδόν δύο χρόνια.

Το καινούριο EP λοιπόν, Untitled EP, αποτελείται από 4 κομμάτια, επίσης άτιτλα,  τα οποία προέκυψαν από διάφορους αυτοσχεδιασμούς του ίδιου στο studio και είναι όλα αφιερωμένα στα βαθύτατα εκείνα dub βασίλεια της ηλεκτρονικής μουσικής. Η χροιά των βασίλειων αυτών αποτελεί και το οικόσημο του αβάφτιστου δίσκου που κυκλοφόρησε στις πριν 3-4 εβδομάδες.

Στο πρώτο κομμάτι ο βαθύς ρυθμός, προερχόμενος από τις dub techno επιρροές του Normal Stage, επεκτείνεται αργόρυθμα, καταπίνοντας τον χρόνο, στριφογυρνώντας όπως μια σκονισμένη κασσέτα.

Ακολουθεί μια αστρική dancehall έκρηξη που λαμβάνει χώρα σε παράλληλες διαστάσεις. Ενώ της έκρηξης έπεται ένα άκρως χορευτικά παλλόμενο κομμάτι που οι δονήσεις του προκαλούν έντονη ακτινοβολία η οποία με την σειρά της ελκύει αμετάκλητα τον ακροατή.

Το τέταρτο και τελευταίο κομμάτι του δίσκου ακροβατεί πάνω από tech house και dub techno ήχους των οποίων οι αναθυμιάσεις διεγείρουν όλα τα εγκεφαλικά κύτταρα, γεμίζοντας με έμπνευση και αυτογνωσία όποιον αφεθεί ελεύθερος στις επιδράσεις των συγκεκριμένων ρυθμών.

Τέλος, για την ευχάριστη ζεστασιά των παραπάνω παραγωγών είναι υπεύθυνες οι άριστες δεξιότητες στο mastering, που προέρχονται από τον “μάγο” της dubtronica Stefan Betke. Το artwork είναι επιμέλεια της Κωνσταντίνας Μαυρίδου.

Το Untitled EP είναι διαθέσιμο σε δίσκο βινυλίου, σε 200 αντίτυπα μόνο, και μπορείτε να το βρείτε στο bandcamp της Amplify αλλά και σε ξένα δισκοπωλεία όπως εδώ και εδώ. Όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε…

Listen
Normal Stage - Untitled EP [2018, Amplify]

Untitled EP Tracklist:
1. A1 – 02:50
2. A2 – 02:34
3. B1 – 02:34
4. B2 – 03:03

Statement by Normal Stage:
Η αρχική ιδέα αυτής της κυκλοφορίας προέκυψε σε κάποιο βαθμό από το artwork, το οποίο προϋπήρξε της μουσικής. Παρόλο που είχα τάσεις και sketch projects προς αυτόν τον ήχο, έχοντας το artwork μπροστά μου με ώθησε να το κάνω match. Εξίσου σημαντικός παράγοντας για την ολοκλήρωση της δουλειάς ήταν τα αυτιά, η κρίση και η παρότρυνση ενός ή δύο ανθρώπων του κοντινού μου κύκλου, οι οποίοι βοήθησαν πολύ στο να μην χαθεί το σημείο αναφοράς.

Οι συνθέσεις καθώς και ο τρόπος του arrangement των κομματιών ήταν αρκετά βασισμένα σε αυτοσχεδιασμό και live mixing, καθώς είχα την τύχη για μία περίοδο να έχω πρόσβαση σε μία large-format αναλογική κονσόλα. Oυσιαστικά ήταν μια καλή ευκαιρία και μία -κατάτι αφελής ίσως- προσπάθεια από την πλευρά μου να αποδώσω έναν “φόρο τιμής” στον ήχο των Basic Channel και της Chain Reaction, δύο πλατφόρμες που αποτελούν χρόνια προσωπική εμμονή.

Στόχος για το μέλλον, ως Normal Stage, είναι να προσπαθήσω να εξερευνήσω σε μεγαλύτερο βάθος τον συγκεκριμένο ήχο με 2 ή 3 ακόμη releases, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα διαφορετικές λεπτομέρειες του artwork.