Rain Dog – There Be Monsters

Label: Project: Mooncircle, Release Date: September 2016

Rain Dog – There Be Monsters / releases

7 years ago
by

Ο ταλαντούχος Βρετανός μουσικός παραγωγός επέστρεψε δισκογραφικά, πιο ώριμος από ποτέ, με την κυκλοφορία του νέου προσωπικού του album.

Ο Rain Dog, με σπουδές στην Μουσική, έχει περάσει αρκετά χρόνια στην εφηβεία του πειραματιζόμενος με την παραγωγή και διάφορα softwares, έχει ασχοληθεί εκτενώς με την κατασκευή ηχείων, ενώ από την μετακόμισή του στην αγγλική πρωτεύουσα πριν λίγα χρόνια και έπειτα, τα beats που έφτιαχνε είχαν αποκτήσει πια κοινό ύφος και αισθητική.

Έτσι, υπογράφοντας παράλληλα στην γερμανική δισκογραφική εταιρεία – κολλεκτίβα Project Mooncircle, το 2012 μετέχει στην δημοφιλή σειρά Finest Ego: Faces 12″ με το vol.3, σε συνεργασία με τον Δανό Sekuoia, όπου ο καθένας τους εκπροσωπείται με πέντε κομμάτια του.

Το 2014 τον βρίσκει να κυκλοφορεί το ντεμπούτο album του με τίτλο Two Words, πάλι υπό την στέγη του ανεξάρτητου γερμανικού label, λαμβάνοντας εγκωμιαστικά σχόλια για τα δημιουργήματά του από τα μέσα της σκηνής, όπως το BBC Radio, όπως και από άλλους παραγωγούς, ενώ συμμετέχει με ένα κομμάτι σε συνεργασία με τον Robot Koch στην σειρά συλλογών της Tru Thoughts, Label Love, στο vol.6.

Συνεχίζοντας από την μία να εξελίσσει τις ικανότητές του στην παραγωγή και δουλεύοντας πάνω στον ήχο του περαιτέρω, παράλληλα με πολλές εμφανίσεις του την τελευταία τριετία σε διάφορες εκδηλώσεις, ο Samuel Evans, όπως είναι το πραγματικό όνομα του εν λόγω καλλιτέχνη, είναι σήμερα στο καλύτερο σημείο της ως τώρα πορείας του.

Από τις 30 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί πια το δεύτερο προσωπικό του album με τίτλο There Be Monsters, υπό την ίδια πάντα ετικέτα, αλλά με εμπλουτισμένες συνθέσεις και τεχνοτροπία. Και είναι σίγουρο πως θα αγαπηθεί πολύ.

Listen
Rain Dog - There Be Monsters (Album Teaser)

Τo There Be Monsters αποτελεί έναν εξαιρετικό δίσκο που βασίζεται σε θεσπέσιες συνθέσεις, συνήθως αρκετά μελωδικές και γλυκές στην ήχησή τους, άλλοτε όμως πιο απόκοσμες, ψυχρές κι αποκομμένες όπως μοιάζουν ενίοτε από τον ορθολογικό κόσμο.

Πάντοτε όμως βαθιές, με έντονο το στοιχείο της μελαγχολίας, ως αποτέλεσμα της εσωστρέφειας εκείνης που διατρέχεται ταυτόχρονα από την επιθυμία ψιλάφησης της ψυχής κι από την αδήρητη ανάγκη για φυγή προς τόπους ονειρικούς, όπου θύμισες από το υποσυνείδητο παρελθόν μπλέκονται με την πολυπόθητη λύτρωση του νέου. Είναι άλλωστε οι σκέψεις και τα συναισθήματα που αναδύονται από την ακρόαση του δίσκου, τόσο εύγλωττα και τρόπον τινά “απτά” συχνά που είναι δυσδιάκριτα τα όρια ρεαλιστικού και φανταστικού.

Το άλμπουμ κατ’ ουσίαν περιγράφει την εξερεύνηση του Rain Dog σε αχαρτογράφητες περιοχές του μυαλού του, ως τις άκρες του αντιληπτού ενδότερου χάους το οποίο αποτυπώνουν ορθά και πολυρυθμικά 16 αυτοτελή κομμάτια.

Είναι ένα καθαρά προσωπικό album που δουλεύτηκε για χρόνια, ακούγεται εύκολα, χωρίς να επαναλαμβάνεται, και αποδεικνύει πως ο καλλιτέχνης βρίσκεται σε πολύ καλό φεγγάρι. Αξίζει σίγουρα της προσοχής μας, έστω μιας ακρόασης. Διαρκεί 70 λεπτά, κινείται κατά βάση σε leftfield, ambient, bass, με την ιδιομορφία ότι σχεδόν κάθε κομμάτι τρέχει σε διαφορετικά bpm.

Αν χρειάζεται να ξεχωρίσω κάποια κομμάτια ως καλύτερα, με την υποκειμενική οπτική μου, αυτά θα ήταν κατά σειρά εμφάνισης στον δίσκο τα Loneliness Is Not a Function of Solitude, Choreoathetoid, Who Do You Love?, Tahiti (Take Me to Infinity), Lazarus Reflex.

Αναζητήστε το ψηφιακά αλλά και σε βινύλιο αν προλάβετε, καθώς τυπώθηκε σε περιορισμένο αριθμό διπλών έγχρωμων αντιτύπων.

Listen
Rain Dog - Tahiti (Take Me to Infinity)

There Be Monsters Tracklist:
01. My Hands Make Shapes – 06:09
02. Loneliness Is Not A Function Of Solitude – 05:06
03. A Scarecrow’s Heart Is Made of Straw feat. Finn Ryder – 03:35
04. The Halfway Place – 02:10
05. Choreoathetoid – 06:07
06. Dream Is Destiny – 04:29
07. Who Do You Love? – 04:10
08. Eyes On The Aether – 04:43
09. Lloyd Has My Keyboard – 04:20
10. Hierlera – 02:10
11. Tahiti (Take Me To Infinity) – 07:01
12. Twelve Steps – 05:30
13. Lazarus Reflex – 02:13
14. In Your Arms – 04:43
15. You Are Not Alone (Mother) feat. Monsoonsiren – 05:05
16. Marianne – 03:04