
9 years ago
by Tsourkoko
Αρχές Ιουλίου 2014 εκεί που η ζέστη άρχισε να μας δείχνει ότι θέλει να κάνει την αρχή για να καταλάβουμε επιτέλους στην Ελλάδα ότι «ήρθε το καλοκαίρι…» η Leaving Records δημοσίευσε το επικείμενο split του Ras G με την νεοϋορκέζα Veronica Lauren.
Ο σπουδαίος beatmaker από το Los Angeles, με τις φοβερές παραγωγές του όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε από νωρίς, σχεδόν απ’ το δισκογραφικό ξεκίνημά του που χρονολογείται στο 2005, να κερδίσει ακροατές και μουσικούς.
Ως αποτέλεσμα, ο 35χρονος σήμερα Gregory Shorter Jr aka Ras G θεωρείται εδώ και λίγα χρόνια ως ένας από τους πιο καλύτερους καλλιτέχνες της εν λόγω σκηνής και κάθε του κυκλοφορία προκαλεί αναστάτωση στους fans του.
Όλοι θα θυμούνται το καταπληκτικό περσινό του άλμπουμ στην Brainfeeder, το Back On The Planet, ή το ντεμπούτο του στο label του Flying Lotus το 2009 με το Brotha From Anotha Planet, πιθανόν οι πιο ψαγμένοι τα albums του στην Poo-Bah Records όπου είναι άλλωστε συνιδρυτής, με το επικό Ghetto Sci-Fi του ’08 ή πιο πρόσφατα το Spacebase Is The Place.
Ακόμη και τις πάντα ξεχωριστές συνεργασίες του με ονόματα όπως οι Samiyam και Gonjasufi που βγήκαν σε εταιρείες όπως All City, Hit + Run, Ramp… Ίσως, λιγότερο γνωστές κυκλοφορίες είναι αυτές στην Leaving με την σειρά El-Ayllien ή τις κασέτες Raw Fruit vol.1 και vol.2.
Κάπως έτσι, μετά από μια τόσο έντονη και επιδραστική δισκογραφική παρουσία σε αυτά τα 9 χρόνια παρουσίας του στην μουσική, φτάνουμε στο σήμερα και στην πιο πρόσφατη δουλειά του Ras G, το Seat Of The Soul που βγήκε για λογαριασμό της Leaving Records του Matthewdavid.
H παραγωγή του Seat Of The Soul τυπώθηκε σε περιορισμένη κασέτα των 300 αντιτύπων, όπου η μία πλευρά είναι 7 κομμάτια «μια-και-έξω» του Raaaas και η άλλη πλευρά μία δεκαπεντάλεπτη στοχαστική και δυναμική ηχογράφηση της Veronica Lauren a.k.a. VHVL.
Στην κασέτα αυτή διαφαίνεται ο θορυβώδης ήχος των εφέ του SP-404 που τόσο αγαπάει ο Ras G, τα κομμάτια με μέση χρονική περίοδο των 110″, μάλλον «μακρόσυρτα» για αυτό που έχουμε συνηθίσει, μας μεταφέρουν σε κάποιο σημείο του εγκεφάλου του Ras G όπου δεν είχαμε ανακαλύψει.
Αξίζει το κασετάκι για να το κατεβάσουμε, ειδικά το Can’t Fuck Up My Good Day αξίζει ακόμα πιο πολύ λόγω και του τίτλου που έχει αποδώσει ο καλλιτέχνης. Μπορείτε να ακούσετε όλα τα tracks εδώ, ενώ παρακάτω ακούτε το 15λεπτο της VHVL.
A1 Ras G – Games – 01:31
A2 Ras G – Move Alone – 02:52
A3 Ras G – Rendered – 02:17
A4 Ras G – 3am Downtown – 02:51
A5 Ras G – Breathe_GMIX(08) – 02:08
A6 Ras G – Can’t Fuck Up My Good Day – 02:06
A7 Ras G – Renderlude – 01:29
B1 VHVL – Fvrfew – 15:21