Seven Davis Jr – Remixes EP

Label: Ninja Tune, Release Date: November 2015

Seven Davis Jr – Remixes EP / releases

7 years ago
by

Μετά την επιτυχία που γνώρισε το debut album του Seven Davis Jr, σε όλα τα πιθανά και μη σύμπαντα, ο Αμερικανικής καταγωγής καλλιτέχνης προχώρησε πρόσφατα και στην έκδοση ενός 12ιντσου το οποίο περιλαμβάνει τέσσερα remixes του Universes.

Γεννημένος άνοιξη στην πολιτεία του Texas, μας χάρισε το διπλότυπο ντεμπούτο του καταμεσής του φετινού καλοκαιριού, για την ακρίβεια κάπου στα μέσα του Ιούλη, στην μία και μοναδική Ninja Tune, όπου έρχεται τώρα και το Remixes EP.

Την επεξεργασία του χρυσού σε διαμάντι, κάτι το οποίο με βάση την κοινή λογική μάλλον απίθανο κρίνεται, ανέλαβαν μετά χαράς δυο άσσοι της house άλλα και προσωπικοί φίλοι του Seven Davis Jr, οι Karizma και Osunlade. Στις μουσικές συχνότητες που κινούνται και οι δυο όμως όλα είναι δυνατά και τα κομμάτια που ετοίμασαν σερβίρονται καυτά, για απολαυστικά ακούσματα.

Με αφορμή λοιπόν τα remixes, σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί για το Universes, χωρίς το οποίο δεν θα υπήρχαν καν αυτά, πως αποτελεί ένα ειλικρινές μανιφέστο έντονων εμπειριών και συναισθημάτων που διαμόρφωσαν τον μουσικό αλλά και ψυχικό χαρακτήρα του καλλιτέχνη.

Στο σύνολό τους, όλα τα κομμάτια αποκρυπτογραφούν τις επιρροές του Αμερικανού καλλιτέχνη. Αυτές ποικίλουν από 90’s pop μέχρι και 60’s jazz αλλά και gospel την οποία και σπούδαζε μάλιστα μέχρι να χάσει για λίγο τον έλεγχο του εαυτού του ρουφηγμένος σαν από μαύρη τρύπα από πιο to date μουσικές, τύπου jungle και house.

Βαθύτατα γοητευμένος, ομολογεί πως έχασε τον έλεγχο μα αποδεικνύει συνάμα πως βρήκε το δρόμο του. Χειροπιαστή απόδειξη δεν είναι άλλη από την τόσο μεστή δουλειά του που άνετα χαρακτηρίζεται ως μουσικό έργο τέχνης. Ένας δρόμος που περνά από soul, jazz, house, dub, electronic και αγγίζει όχι μόνο τα αυτιά αλλά και την καρδιά.

Αν και τα φωνητικά του θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ελαφρώς αστεία ή και παράταιρα, παίζουν και αυτά τον ρόλο τους, αφού προσδίδουν μια funky ελαφρότητα και μια αισιόδοξη ξεγνοισιά στα καλοδουλεμένα «σύμπαντα» του Seven Davis Jr.

Listen
Seven Davis Jr - Sunday Morning (Kaytronik Ruff Kut Mix)

Επιστροφή στο παρόν όμως, και στα τέσσερα remixes που επιμελήθηκαν από καρδιάς οι Kaytronik aka Karizma και Yoruba Soul aka Osunlade αντίστοιχα. Και οι δυο πριγκηπές της house με τον δεύτερο να αποτελεί έναν εκ των προτότοκων, αγκίζουν δυο tracks, το Sunday Morning και το Welcome Back.

O Karizma απογειώνει το πρώτο κομμάτι -το μόνο που υπάρχει διαθέσιμο online για ακρόαση και το ακούτε παραπάνω- που κάπου μετά το πρώτο δύλεπτο, η απόλυτη bass ντόπα μετατρέπεται σε καθαρή house με τα ανάλαφρα piano keys και τα soul φωνητικά να αποτελούν γνήσια υπογραφή του Karizma σε αυτό το Ruff Kut Mix.

Στο επόμενο, ονόματι Love Break Dub, μπορεί κανείς να ξεχωρίσει της αναφορές σε Moodymann και ίσως κομμάτι για την αποκρυπτογράφιση της μαγείας που διαθέτουν αυτά τα δυο mixes που μας δίνει o Kaytronik να αποτελούσε το αμάλγαμα dub και house που βρίσκει κανείς στο Dem Young Sconies.

Ψυχή σε ένα άλλο κομμάτι παρμένο από το Universes, έρχεται να δώσει o αξεπέραστος μάγος της house Osunlade που αντλεί ενέργει από τα βαθη της αφρικής όπως παραπέμπει άλλωστε και το δεύτερο alias του. Ο Yoruba Soul επομένως ρεμιξάρει το Welcome Back τόσο μαζί με τα vocals του όσο και χωρίς αυτά και έτσι το καρέ για το δωδεκάιντσο του Seven Davis Jr συμπληρώνεται και εμείς δεν έχουμε παρά να το απολαύσουμε. So don’t just play and enjoy but enjoy and play too! Cheers