Tendts – 3431 Years EP

Label: Nutty Wombat, Release Date: March 2017

Tendts – 3431 Years EP / releases

6 years ago
by

Η καινούρια κυκλοφορία του ευρηματικού μουσικού duo από την Θεσσαλονίκη είναι εδώ. Ένα νέο EP έρχεται να προστεθεί στις πάντα ποιοτικές κι ενδιαφέρουσες δουλειές τους, αυτήν την φορά μέσα από άλλη εταιρεία, την Nutty Wombat.

Η σελίδα των Tendts στο soundcloud τους περιγράφει ως “Δύο αδέλφια που φτιάχνουν μουσική την οποία είτε μπορείς να χορέψεις, είτε όχι”. Μπορεί να ακούγεται κλισέ αλλά εξηγεί ξεκάθαρα την φιλοσοφία του διδύμου από την Θεσσαλονίκη, που επιτρέπει στην καλύτερη πλευρά της Pop, Soul και Leftfield χορευτικής ηλεκτρονικής μουσικής να απολαμβάνεται ισομερώς, είτε σε κάποιο κλαμπ, είτε στο σπίτι.

Οι συνθέσεις τους καταφέρνουν να είναι ρομαντικές καθώς ταυτόχρονα σε προσκαλούν να κουνηθείς στον ρυθμό, ακόμη κι αν είναι δομημένες με φαινομενικά ανόμοια στοιχεία μεταξύ τους, αποφεύγοντας έτσι την κατηγοριοποίηση. Αποτελούμενες από παλλόμενα δυνατά beats και μπάσα, ευφάνταστες υφές, μελωδίες που δεν μπορείς να ξεχάσεις και σποραδικά samples από φωνητικά που ακούγονται λες και προσπαθούν να σου θυμίσουν κάτι που έχεις ξεχάσει. Κάποιες φορές ο ήχος τους μπορεί να μοιάζει με έναν ‘φωτεινότερο’ Bonobo ή με μεσογειακό Four Tet στα καλύτερά του, συνδυάζοντας αυτά με την κοσμική Funk του Flying Lotus.

Ο Χρήστος και ο Φώτης έχουν περάσει σχεδόν όλη τους την ζωή γράφοντας και παίζοντας μουσική μαζί . Κάποια από τα πρώτα τους εγχειρήματα είδαν το φως του ήλιου στο πρώτο τους EP, Slow Years, το 2012 στην αθηναϊκή Lower Parts. Τρεις ακόμη κυκλοφορίες ακολούθησαν, ένα split 12ιντσο στην Project Mooncircle στο Βερολίνο, ένα compilation σε πειραματικό ύφος – φόρος τιμής στους αγαπημένους τους καλλιτέχνες όπως ο William S. Burroughs και ο Joseph Beuys – με τίτλο Accept Failure as Part of the Process, και η πιο πρόσφατη κυκλοφορία τους, το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο Cheap Poetry στην Fair Weather Friends, το οποίο αποτυπώνει όλο το ηχητικό τους σύμπαν μέχρι τώρα.

Εδώ και λίγες ημέρες, συγκεκριμένα από τις 3 Μαρτίου, διατίθεται το νέο τους δημιούργημα, το 3431 Years EP, σε ψηφιακή μορφή αλλά και σε κασέτα, σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. Η κυκλοφορία πραγματοποιείται μέσα από την αθηναϊκή εταιρεία Νutty Wombat.

Στο EP περιλαμβάνονται δύο καινούριες, πρωτότυπες συνθέσεις των Tendts, τα κομμάτια Calculations και Nora Roth, τα οποία κινούνται κατά βάση σε electro και techno ρυθμό, με φανερή και την house επιρροή, δείχνοντας ένα κάπως διαφορετικό μουσικό πρόσωπο του διδύμου σε σχέση με τις προηγούμενες δουλειές τους.

Την κυκλοφορία καθιστούν ακόμη περισσότερο ενδιαφέρουσα τα δύο εξαιρετικά remixes που χαρίζουν οι Αθηναίοι μουσικοί παραγωγοί, οι Kid Flicks και Bonebrokk που έχουν προσθέσει πολλά τύμπανα στις αρχικές παραγωγές και πραγματικά τις έχουν “αλλάξει τα φώτα”. Μπορείτε να τα ακούσετε όλα παρακάτω.

Listen
Tendts - 3431 Years EP

3431 Years EP Tracklist:
1. Calculations – 05:22
2. Nora Roth – 05:44
3. Calculations (Kid Flicks remix) – 04:21
4. Nora Roth (Bonebrokk remix) – 05:45

Όλα αυτά τα χρόνια οι Tendts παραμένουν αρκετά δραστήριοι, καθώς έχουν κάνει tour σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχοντας εμφανιστεί σε κάποια μεγάλα φεστιβάλ, όπως το Sonar Festival 2016 στην Βαρκελώνη, και έχοντας μοιραστεί το stage με ονόματα όπως οι Death in Vegas, BadBadNotGood, oOoOO, Submerse, Werkha και άλλους.

Η επόμενη και πολυ-αναμενόμενη live εμφάνισή τους είναι την 1η Απριλίου στην Αθήνα, όπου θα παρουσιάσουν την καινούρια τους δουλειά στην Αγγλικανική Εκκλησία!