VA – Pill Sessions

Label: Nutty Wombat, Release Date: May 2017

VA – Pill Sessions / releases

6 years ago
by

Μία πολύ ενδιαφέρουσα μουσική συλλογή ήρθε στο προσκήνιο πριν λίγες μέρες και οι πρώτες μας εντυπώσεις είναι πραγματικά πολύ θετικές για την καινούρια κυκλοφορία της ελληνικής εταιρείας.

Ο λόγος για την συλλογή Pill Sessions, την πρώτη που παρουσιάζει η Nutty Wombat Records που είναι και μία από τις πιο δραστήριες και καινοτόμες δισκογραφικές των τελευταίων ετών στην Αθήνα.

Σε αυτά τα δυόμιση χρόνια που δραστηριοποιείται επισήμως, έχει καταφέρει να αναδείξει σύγχρονους ήχους και αξιόλογες συνθέσεις εγχώριων σχημάτων μέσα από τις κυκλοφορίες της σε διάφορες μορφές (κασσέττα, βινύλιο, CD, ψηφιακά), όπως αυτές των Tendts *, Ice_Eyes, The Rattler Proxy *, The Hydra, Fragile Balloon, Big Fat Lips.

Τώρα όμως, από τις 25 Μαΐου συγκεκριμένα, το αθηναϊκό label πρωτοτυπεί και προσφέρει την καινούρια του κυκλοφορία ψηφιακά σε wav, flac και mp3, σε ένα ‘στιλάτο’ usb στικάκι 4 GB, με αρκετές πληροφορίες και φωτογραφίες για όλους τους καλλιτέχνες που περιλαμβάνονται σε αυτήν.

Η συλλογή Pill Sessions αποτελείται από 17 νέα κομμάτια σε συνολική διάρκεια των 80 λεπτών, προβάλλοντας ό,τι καλύτερο έχει να δώσει η ηλεκτρονική σκηνή της Αθήνας και όχι μόνο. Άλλωστε σε αυτήν δεν μετέχουν μόνο Έλληνες μουσικοί παραγωγοί και σχήματα, αλλά και σειρά καλλιτεχνών από την Αγγλία, την Αίγυπτο, την Ιταλία, την Τουρκία και την Κύπρο.

Πρόκειται αναμφίβολα για μία από τις καλύτερες συλλογές που έχουν εκδοθεί ποτέ στην Ελλάδα και αξίζει σαφέστατα της προσοχής και στήριξής σας. Είναι από τα εγχειρήματα εκείνα που τοποθετούν την ηλεκτρονική σκηνή της χώρας μας ένα βήμα πιο κοντά στα υψηλά standards που θέτουν τα ποιοτικότερα labels του χώρου στην Ευρώπη και που, σίγουρα, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτε.

Το intro στην συλλογή ανήκει στο σχήμα των Feryal Dawa που μοιράζεται σε Λονδίνο και Γκίζα της Αιγύπτου και μαζί με τον πολύπειρο Ιταλό Tans δίνουν το έναυσμα. Ακολουθεί ο Τούρκος Isshu με ένα από τα καλύτερα κομμάτια της κυκλοφορίας, το Deranged, ενώ έπεται ο The Hydra, αλλιώς γνωστός και ως Δημήτρης Παπαδάτος, Ku, Jay Glass Dubs, στο ατμοσφαιρικό Compensated Thinner και μετά το δίδυμο των Αθηναίων Ice_Eyes στο πολύ ωραίο grime, Betabase.

Ακολουθεί το πολύ πειραματικό Water Grave του Kostadis, μέλους στις μπάντες Wham Jah, In Trance 95, Acid Baby Jesus, Lost Bodies και στην 6η θέση έρχεται το επίσης πειραματικό Black Drive του Big Fat Lips, που στο παρελθόν έχει συνάψει πολύ ενδιαφέρουσες συνεργασίες. Keep Playing Me φωνάζει με ξεσηκωτικό techno ρυθμό o Aθηναίος Bonebrokk που τρέχει την δική του Trial & Error, με τον συντοπίτη του Pan Pan να είναι στην σειρά, προσφέροντας ένα από τα καλύτερα σημεία της συλλογής στο Bursider Kick Boxer.

Ο πάντα ιδιαίτερος και συνήθως “χορευτικός” Breakin Moves από την “αρχαία πόλη” χαρίζει το Confusion Lost σε leftfield ρυθμό και ο Raw Silver, με προηγούμενες κυκλοφορίες σε διάφορα labels του εξωτερικού, τον ακολουθεί σε εξίσου ωραίο και “ανεβαστικό” ύφος, πιο techno oriented, στο κομμάτι Sulphur Jam. Στα 11 και 12 εκπροσωπείται η Θεσσαλονίκη, αρχικά με τον πολύπλευρο καλλιτέχνη – κάτοικο Λονδίνου σήμερα, Polygrains, στο Sidelines με επαναλαμβανόμενα μοτίβα όπως συνηθίζει και μετά, με τα αδέρφια Tendts στο 6000 Years, οι οποίοι έχουν εμφανιστεί μεταξύ άλλων στο περσινό Sόnar Festival και προσφέρουν εδώ ένα ευχάριστο μακροσκελές disco δημιούργημα.

Στο 13 έρχεται ο Dervisis, ηγέτης του πολύ αξιόλογου σχήματος Kid Flicks, που με το Anoiksiatiki Kopwsi βάζει την δική του ιδιαίτερη πινελιά, προϋπαντίζοντας παράλληλα ιδανικά το κάπως ευφορικό beat It Might Have Been Right του Turbo Teeth. Ευθύς αμέσως το σκοτάδι απλώνεται περίτρανα στο Nut De Sac του Dead Gum της Phase!, ενώ προτελευταίο, μπαίνει το ευλαβικό dub Orlando του Ελληνοαμερικανού Bill Anagnos. Την συλλογή ολοκληρώνει άψογα το Note Oil του Aθηναίου μουσικού με όλη την έννοια της λέξης, θεωρητικού, συνθέτη, performer, sound designer κ.ά., The Mute.

Listen
VA - Pill Sessions (full release)

VA – Pill Sessions Tracklist:
01. Feryal Dawa with Tans – City Liquidators – 01:50
02. Isshu – Deranged – 02:52
03. The Hydra – Compensated Thinner – 04:06
04. Ice_Eyes – Betabase – 03:00
05. Kostadis – Water Grave – 03:55
06. Big Fat Lips – Black Drive – 03:56
07. Bonebrokk – Keep Playing Me – 05:58
08. Pan Pan – Bursider Kick Boxer – 02:25
09. Breakin Moves – Confusion Lost – 06:40
10. Raw Silver – Sulphur Jam – 05:12
11. Polygrains – Sidelines – 05:41
12. Tendts – 6000 Years – 07:19
13. Dervisis – Anoiksiatiki Kopwsi – 03:03
14. Turbo Teeth – It Might Have Been Right – 06:43
15. Dead Gum – Nut De Sac – 04:03
16. Bill Anagnos – Orlando – 08:33
17. The Mute – Note Oil – 03:50