VA – Tool Sessions

Label: Nutty Wombat, Release Date: March 2018

VA – Tool Sessions / releases

6 years ago
by

Η αθηναϊκή δισκογραφική εταιρεία Νutty Wombat πραγματοποίησε πρόσφατα την ένατη κατά σειρά κυκλοφορία της και σας την παρουσιάζουμε παρακάτω.

Πρόκειται για μια συλλογή 17 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και την Κύπρο, oι οποίοι κινούνται εν γένει στον χώρο της σύγχρονης ηλεκτρονικής πειραματικής μουσικής. Η συλλογή Τool Sessions διατίθεται σε μεταλλικά USB “φλασάκια”, σε τέσσερα διαφορετικά σχέδια, μαζί με μεταλλική θήκη.

Ως intro ουσιαστικά της συλλογής λειτουργεί το μακροσκελές κομμάτι Istid του Γιάννη Παπαϊωάννου aka ION, downtempo, βαθύ και εξωκοσμικό, το οποίο ακολουθείται από μία άκρως ενδιαφέρουσα παραγωγή, το 29.60, -90.15 time του Echo Canyon με διακριτικό drumming που “τρυπάει κόκκαλα” και φωνές που αχνοχάνονται στην αιωρούμενη ατμόσφαιρα που το συνοδεύει, ενώ έπονται οι Drog A Tek στο μελαγχολικής υφής Over The Edge με την ωραία, ισχνή μελωδία του και τα γυναικεία φωνητικά που “οδηγούν” τον ακροατή.

Την συνέχεια δίνει το Floko από τον Tsev, σε ένα από τα πιο συναρπαστικά σημεία της κυκλοφορίας, καθώς στην αρχή του θυμίζει έντονα διαστροφικές μελωδίες του Jameszoo και μετατρέπεται γρήγορα σε footwork anthem, με ένα υπέροχο synth στο τέλος να το “σβήνει”. Σειρά παίρνει η Spivak στο A Tribute To His Low Budget Film με την δική της τεχνοτροπία και αυθεντικό, μεστό ήχο, σε χαμηλές συχνότητες, αγαπημένες και του πολυπράγμων Jeph Vanger aka Jeph1 που έρχεται αμέσως μετά στο Cosmos, ένα υπέροχο απαύγασμα σύγχρονου μινιμαλισμού.

Έβδομο κομμάτι το χορευτικό synthwave I Chewed the Chew-Z των Regressverbot, της τριμελούς μπάντας από την Θεσσαλονίκη που φημίζεται για την ποικιλία και τον δυναμισμό των αναλογικών synthesizers που χρησιμοποιεί, ενώ την σκυτάλη παίρνει ο Στράτος Μπιχάκης με το IDM track Tiny Error, σε σχεδόν αφηρημένο ρυθμό, το οποίο προετοιμάζει ιδανικά το έδαφος για το όμορφο ambient / ΙDM Shuffle του Σάββα Μεταξά από την Θεσσαλονίκη, γνωστού κι από την Granny Records.

Σε παρόμοια κατεύθυνση, πειραματική δηλαδή και IDM, κινείται και το επόμενο, το Gain and Again του πρόσφατου πρότζεκτ του Γιώργου Αξιώτη, ως Turbo Teeth, σε σχεδόν επιληπτικό τέμπο. 11ο κομμάτι κατά σειρά είναι το σκοτεινό drum ‘n’ bass We’ve Set Some Slots των Abdel, που είναι οι Big Fat Lips και Angelos Kyriou, με την συνέχεια να έρχεται από το αργόσυρτο, βαθύ, downtempo / ambient Dadaloglou του Bill Anagnos, το οποίο διαρκεί σχεδόν 9 λεπτά.

Η ιδιαίτερη Yorgia Karidi με το Spacex Fight προσφέρει λίγη από την δική της, μοναδική, αύρα αλλά και τεχνοτροπία στην συλλογή, θυμίζοντας έντονα την Laurel Halo – ειδικά σε συγκεκριμένα σημεία, ενώ ακολουθεί το drone / techno Floating Feathers από Elektroniki και το Pyrgatory από Hades Militia aka Miltiades, σε παρόμοιο drone ύφος με ambient. Προτελευταίο μπαίνει το πειραματικό, ‘χαλαρό’ IDM κομμάτι Erwin’s Cat από τον Thomas Goun και η συλλογή κλείνει ιδανικά, “σβήνει” για την ακρίβεια, με το απόκοσμο BlindDate από την αθηναϊκή μπάντα των Joalz.

Listen
VA - TOOL sessions [2018, Nutty Wombat]

01. Ion – Istid – 06:16
02. Echo Canyon – 29.60, -90.15 time – 03:54
03. drog_A_tek – Over The Edge – 04:58
04. Tsev – Floko – 05:36
05. Spivak – A Tribute To His Low Budget Film – 03:05
06. Jeph Vanger – Cosmos – 06:22
07. Regressverbot – I Chewed the Chew-Z – 05:15
08. Stratos Bichakis – Tiny Error – 05:36
09. Savvas Metaxas – Shuffle – 06:11
10. Turbo Teeth – Gain and Again – 07:33
11. Abdel – We’ve Set Some Slots – 04:19
12. Bill Anagnos – Dadaloglou – 08:49
13. Yorgia Karidi – Spacex Fight – 06:31
14. Elektroniki – Floating Feathers – 05:45
15. Hades Militia – Pyrgatory – 06:07
16. Thomas Goun – Erwin’s Cat – 04:21
17. Joalz – BlindDate – 04:11

*H Nutty Wombat πρόκειται να γιορτάσει την καινούρια της κυκλοφορία με ένα πάρτι την Παρασκευή 16 Μαρτίου στο Boiler στην Αθήνα, όπου θα παίξουν οι Hades Militia, Turbo Teet, Ice_Eyes, Voltnoi Brege και Bonebrokk.