Zenker Brothers – Immersion

Label: Ilian Tape, Release Date: February 2015

Zenker Brothers – Immersion / releases

8 years ago
by

Όταν μεγαλώνεις από μικρός σε ένα περιβάλλον κατακλυσμένο από τις πιο καινοτόμες και ιδιαίτερες μουσικές, φυσικό και επόμενο είναι να επηρεαστείς στο έπακρο.

Κάτι ανάλογο λοιπόν συνέβη και με τους αδερφούς Dario και Marco Zenker, οι οποίοι σταδιακά όσο περνούν τα χρόνια μας απασχολούν ολοένα και περισσότερο, τόσο με τις προσωπικές τους δημιουργίες όσο και με τις συμπαραγωγές τους.

Από πολύ μικρή ηλικία τα δυο αδέρφια εκτέθηκαν σε ηλεκτρονικά ακούσματα, τόσο στην Γερμανική πόλη στην οποία μεγάλωσαν, το Μονάχο, όσο και μέσα στο ίδιο τους το σπίτι καθότι αυτό αποτέλεσε χώρο φιλοξενίας για μεγάλη γκάμα DJs και μουσικών παραγωγών από Ευρώπη και Αμερική.

Το γεγονός αυτό έμελλε να αποτελέσει σημαντική επιρροή για την καλλιτεχνική τους πορεία έως και σήμερα, η οποία παραμένει σταθερά ανοδική, ενώ πριν λίγες μέρες έφτασε στο αποκορύφωμά της με την έκδοση του πρώτου τους άλμπουμ.

Aυτό ακούει στο όνομα Immersion και είναι το πρώτο άλμπουμ στο οποίο τα δύο αδέρφια συνεργάζονται, αλλά και η πρώτη ολοκληρωμένη τους δουλειά γενικότερα. Αν και παράγουν μουσικές από τα τέλη της χιλιετίας, στα χρόνια που προηγήθηκαν κανείς τους δεν προχώρησε στην έκδοση ολόκληρου άλμπουμ παρά μόνο LPs.

Παρόλα αυτά, η πρωτιά τους αυτή φαίνεται να αγκαλιάζεται ιδιαίτερα θερμά από κοινό αλλά και καταξιωμένους παραγωγούς ανά των κόσμο, όπως Hodge, Efdemin, Mosca και Trevino, που ήδη έσπευσαν να σχολιάσουν μόνο τα καλύτερα στο επίσημο site της δισκογραφικής.

Στο σημείο αυτό αξίζει να υπογραμμιστεί πως η δισκογραφική, στην οποία έγινε και το release μόλις πριν λίγες ημέρες, δεν είναι άλλη παρά η Ilian Tape που συγκαταλέχθηκε από το Resident Advisor μεταξύ των καλύτερων labels για το έτος 2014, καταλαμβάνοντας μάλιστα τη δεύτερη θέση.

Watch
Zenker Brothers - Cornel 21 [Immersion, Release date: 02/2015]

Το «οικογενειακό» αυτό label δημιουργήθηκε από τον Dario και τον Marco το 2007 φιλοξενώντας έναν διαρκώς αυξανόμενο αριθμό καλλιτεχνών των οποίων οι παραγωγές ξεφεύγουν από τις κλισέ και αγγίζουν οι περισσότερες τα όρια της πειραματικής techno.

Αυτή λοιπόν θα μας απασχολήσει ευχάριστα και στο εν λόγω άλμπουμ που κυκλοφορεί σε δυο βινύλια των 180 γραμμαρίων το καθένα και περιλαμβάνουν 10 κομμάτια στο σύνολό τους.

Ο ήχος αυτών είναι ανάλαφρος μα και ταυτόχρονα σκοτεινός∙ ήχος που καθώς τον ακούς σου προκαλεί μια ευχάριστη θολούρα. Αν και τα κομμάτια στην πλειοψηφία τους δεν προορίζονται για dancefloors, τα έντονα dub χαρακτηριστικά τους εναρμονίζονται με έντονο μπάσο, fast pace μελωδίες και techno synths προσδίδοντας ένα άκρως ατμοσφαιρικό αποτέλεσμα.

Από το άλμπουμ φυσικά δεν ελλείπουν και τα bangers όπως το High Club και το Ebbman, αλλά και η αναφορές σε κλασσικούς 90’s UK rave ήχους. Για αυτόν το λόγο άλλωστε επικροτήθηκε τόσο η δουλειά των δύο Γερμανών, γιατί ακούγοντας τα κομμάτια τους από την αρχή μέχρι το τέλος δεν βαριέσαι ούτε στιγμή!

Watch
Zenker Brothers - Phing [Immersion, Release date: 02/2015]

Τα tracks εναλλάσσονται ευχάριστα το ένα μετά το άλλο, κυμαινόμενα το καθένα στις δικές του κυματογραμμές, πράγμα που όχι απλά δεν κουράζει τον ακροατή, μα αντιθέτως τον ιντριγκάρει.

Τέλος, όπως δηλώνουν χαρακτηριστικά και τα αδέρφια, αναφερόμενα στο ντεμπούτο τους αυτό, το Immersion είναι μια δουλειά αντιπροσωπευτική όλων των εμπειριών, ταξιδιών και μουσικών βιωμάτων τους, που καλύτερα περιγράφονται με την ίδια τη μουσική παρά με τις λέξεις.

Ο τίτλος άλλωστε προδιαθέτει την πρόθεση των Zenker Brothers να μας ρουφίξουν σε ένα μουσικό ταξίδι, οπότε “καθίστε στον πιο αναπαυτικό καναπέ σας, κλείστε τα μάτια και πατήστε το play”. Cheers!