
10 years ago
by Margasv
Το Black Dough είναι ένα υπέροχο κομμάτι που ακούμε επανειλημμένα εδώ και 2-3 βδομάδες στο bandcamp όπου και ανέβηκε αρχικά στις αρχές του μήνα για να μας προϊδεάσει για την νέα δουλειά της Fatima.
H Fatima είναι μια τραγουδίστρια με αφρικάνικες ρίζες, γεννημένη ωστόσο στην Σουηδία και μεγαλωμένη εκεί μέχρι την μετακόμισή της στο Λονδίνο όπου και ζει μέχρι σήμερα.
Εκεί, οι εμφανίσεις της σε διάφορα events γρήγορα τράβηξαν την προσοχή πολλών καταξιωμένων και μη καλλιτεχνών κι έτσι βρέθηκε στο πλευρό μουσικών όπως οι Floating Points, Dam Funk, Shafiq Husayn και Funkineven με τους οποίους συνεργάστηκε και έγινε ευρύτερα γνωστή.
To ντεμπούτο EP της ήρθε το 2010 με τίτλο Μind Travellin και ακολούθησε έναν χρόνο μετά το Follow You, και τα δύο στην Εglo Records των Alexander Nut και Floating Points.
Aπό την άλλη, ο Flako έχει χιλιανές ρίζες, μεγάλωσε στην Γερμανία και ζει σήμερα στο Λονδίνο. Είναι ένας ιδιαίτερος beatmaker με αρκετά soul στοιχεία στις πάντα ποιοτικές παραγωγές του, με χαμηλό προφίλ, με δύο albums στο ενεργητικό του το 2009 και το ’11 αλλά και 6 EP’s.
Oι περισσότερες κυκλοφορίες του βγήκαν μέσα από την Project Mooncircle, της οποίας παραμένει μέλος ως σήμερα. Λογικά, όλοι θα έχουν ακούσει το Lonely Town, το πιο γνωστό του κομμάτι.
Σήμερα, οι δύο ταλαντούχοι και ανερχόμενοι καλλιτέχνες συνεργάζονται για το επερχόμενο release της Fatima που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε ένα EP με τίτλο Family / La Neta στις 18 Νοεμβρίου μέσα από την Εglo Records.
Προς το παρόν, μπορείτε να ακούσετε το εκπληκτικό Black Dough που είναι σίγουρο ότι θα θέλετε να ακούτε οn repeat, αναμένοντας παράλληλα την ολοκληρωμένη κυκλοφορία της Fatima, όπου όλα τα κομμάτια θα είναι παραγωγές του Flako.