10th Paranoise Season

O πρωτοπόρος μουσικός σταθμός της χώρας είναι εδώ για την 10η ραδιοφωνική σεζόν του και σας παρουσιάζει τις νέες προσθήκες του στο εμπλουτισμένο πρόγραμμα που θα σας συντροφεύσει τον φετινό χειμώνα και μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Έναρξη αύριο.

10th Paranoise Season / various

6 years ago
by

Tο ημερολόγιο δείχνει Οκτώβριο 2017 και ο Paranoise έχει εισέλθει στην δέκατη χρονιά λειτουργίας του. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, ο Paranoise εξελίχθηκε από την μούρλα μιας παρέας ανήσυχων φοιτητών από την Θεσσαλονίκη, σε ένα πολυδιάστατο εξωστρεφές δίκτυο DJ’s, παραγωγών και γενικότερα μουσικόφιλων που εκπέμπουν ζωντανά πλέον από 18 πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, 36 ώρες ζωντανού προγράμματος την εβδομάδα.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε οργανικά, με το άνοιγμα του σταθμού σε ένα όλο και ευρύτερο μουσικό φάσμα, χωρίς να πατάμε πάνω σε πρότυπα ή ιδέες τρίτων, αλλά αντιθέτως πρωτοτυπήσαμε και καινοτομήσαμε εξαρχής και σε πολλά επίπεδα.

Το φετινό μας πρόγραμμα καταρτίζεται από 47 μοναδικές εκπομπές, με πολλές από αυτές να συνεχίζουν ακράδαντα για χρόνια, ενώ δεν λείπουν, όπως και κάθε χρονιά, οι αλλαγές και οι προσθήκες για ένα ανανεωμένο και ακόμη πιο ελκυστικό πρόγραμμα.

Πριν όμως περάσουμε στην παρουσίαση των νέων μελών της Paranoise οικογένειας, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε μερικές σημαντικά ασήμαντες πληροφορίες από τα βάθη της ιστορίας του σταθμού.

Την πρώτη χρονιά λειτουργίας, ο Paranoise βγάζει πειρατικό CD, το οποίο και μοιράζει δωρεάν σε events του σταθμού. Στο CD εμπεριέχονται εκτός των άλλων, τα κομμάτια Gangsters των Specials και And The Living Is Easy του Guts. Ακολούθησαν άλλες εφτά παρόμοιες, μάλλον καλύτερες, συλλογές, ουσιαστικά ως προπομπός των καθιερωμένων έπειτα NoiseTapes. Η σύγκριση των πρώτων εκείνων μουσικών προτάσεων με τα κομμάτια του τελευταίου μας Airplay, σκιαγραφεί μία πορεία αισθητικής ωρίμανσης, εμβάθυνσης στο παγκόσμιο μουσικό underground και σταθερής ανάδειξης νέων καλλιτεχνών και τάσεων, ανεξάρτητα της εμπορικής τους απήχησης.

Για τα δεύτερα γενέθλια του σταθμού, ο Paranoise τολμά και διοργανώνει ένα μεγαλεπήβολο event, με δύο stages και δεκάδες καλεσμένους dj’s, μουσικούς, μπάντες, φωτογράφους και κύριο όνομα τον Βρετανό παραγωγό Pinch. Το party οικονομικά απέτυχε παταγωδώς.

Λίγα χρόνια αργότερα ο Paranoise φέρνει στην Θεσσαλονίκη τον Ιάπωνα παραγωγό Goth Trad. To party διοργανώνεται στο «άβατο» για events του είδους, φουαγιέ του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, με δωρεάν είσοδο, ηχοσύστημα ισχύος 20 KW και live visuals, δίχως χορηγούς και υποστήριξη από τοπικούς φορείς. Κατά την διάρκεια παραμονής του στην πόλη ο Ασιάτης καλλιτέχνης παραθέτει συνέντευξη ζωντανά στον αέρα του σταθμού. Η συνέντευξη πραγματοποιείται στο παιδικό δωμάτιο παραγωγού μας, με την μητέρα του να σερβίρει τσάι και κουλουράκια.

Επιστροφή στο μέλλον και η δέκατη σεζόν προ των πυλών! Φέτος καλωσορίζουμε στην μεγάλη οικογένεια του σταθμού τους Ariz, Dub Thomas, Naufana, Shutta Broadcasts, Slow Pete, Sonic Blue, Source W78 και Zab.

Ο Ariz, γνωστός εδώ και χρόνια DJ της Θεσσαλονίκης για τα Global Bounce dj sets του, με residencies σε πολυάριθμα bars της πόλης, έμπειρος και πάντα με ανοιχτό αυτί σε καινούριες τάσεις, έρχεται να ντεμπουτάρει στον αέρα του Paranoise όπου θα βρίσκεται σε μηνιαία βάση, Κυριακή 22.00-00.00.

Για πρώτη φορά ο σταθμός θα εκπέμπει και από την Κύπρο και συγκεκριμένα την Λευκωσία, εκεί από όπου ο Dub Thomas, ο άνθρωπος πίσω από ένα πράγματι ποιοτικό και αρκετά επιδραστικό τα τελευταία χρόνια στην dub μουσική label, την Dubophonic, θα προσφέρει τις δικές του μουσικές προτάσεις, Κυριακή 20.00-22.00 ανά 4 εβδομάδες.

Το καινούριο και αρκετά διαφορετικό απ’ ό,τι θα περίμεναν πολλοί πρότζεκτ του γνώριμού μας Billy Widz από την Αθήνα, Naufana, έρχεται στον πρωτοπόρο σταθμό και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Νaufanacast μηνιαίως στην Τρίτη 20.00 με 22.00.

Ο Shutta Broadcasts, επίσης από την Αθήνα, γνωστός για τα εξαιρετικής αισθητικής και πλήρως ενημερωμένα mixtapes του, μετοικίζει στον Paranoise όπου θα βρίσκεται ανά δύο εβδομάδες, Τετάρτη 20.00 με 22.00.

Ο Bερολινέζος Γερμανός Slow Pete, με τα υπέροχα πολυσυλλεκτικά podcasts του που εκπέμποταν σε διεθνή ραδιόφωνα, θα αποτελεί τον δεύτερο μη ελληνόφωνο εν ενεργεία Paranoiser πια, και θα τον ακούτε το απόγευμα της Πέμπτης στο show του, On The Move.

H Sonic Blue, πεπειραμένη ραδιοφωνική παραγωγός με εκπομπές για χρόνια σε άλλα ραδιόφωνα της χώρας, έρχεται να προστεθεί στην ομάδα και με βάση της την Λάρισα να εκπέμπει κάθε δύο εβδομάδες αποκλειστικά για τον Paranoise, Τρίτη 18.00-20.00, το Fix the Gash show.

Επίσης, ο Source W78, με το δικό του αξιόλογο παρελθόν σε ραδιόφωνο των FM επί σειρά ετών, όντας και μουσικός παραγωγός ο ίδιος, βρίσκει νέα ραδιοφωνική στέγη και μπορείτε να τον ακούτε κάθε τέσσερις εβδομάδες ζωντανά από τις Σέρρες όπου διαμένει, Πέμπτη 18.00-20.00.

Και μία επιστροφή ακόμη για το τέλος, αυτή του Zab, παραγωγός του σταθμού από την βάση της Ξάνθης παλιότερα, κάτοικος Βαρκελώνης πλέον, που θα μας συντροφεύει πια τις περισσότερες Δευτέρες μετά τα μεσάνυχτα με την εκπομπή του Abnormal Transition.

Καλή ακρόαση και καλωσορίσατε στην δέκατη σεζόν του Paranoise!

49 παραγωγοί | 47 εκπομπές | 18 πόλεις | 10 χώρες | Ένα ραδιόφωνο 

Paranoise Radio – Enjoy the Radio!