17th Thessaloniki Documentary Festival

Άρχισε ήδη από την Παρασκευή το 17ο Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Θεσσαλονίκης, μια γιορτή - θεσμός για την πόλη και το ντοκυμαντέρ. Θα διαρκέσει ως την επόμενη Κυριακή 22 Μαρτίου και μας προσκαλεί να το ζήσουμε.

17th Thessaloniki Documentary Festival / various

9 years ago
by

Το 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα πραγματοποιείται καθιερωμένα κάθε Άνοιξη, έτσι και φέτος, 13-22 Μαρτίου 2015 στις αίθουσες Ολύμπιον, Παύλος Ζάννας, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, Φρίντα Λιάππα και Τώνια Μαρκετάκη.

Μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει ταινίες τεκμηρίωσης από όλο τον κόσμο, αφιερώματα καθώς και παράλληλες δράσεις, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει το κοινό, γύρω από κρίσιμες θεματικές που απαιτούν την κριτική στάση και την ενεργή συμμετοχή του.

11 θεματικές ενότητες, 3 ξεχωριστά αφιερώματα, πολλές παράπλευρες εκδηλώσεις, ημερίδες και parties, με την Θεσσαλονίκη να βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο. Ας ρίξουμε μια ματιά στα highlights του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα:

Το 17ο Φεστιβάλ τιμά φέτος μέσα από τα αφιερώματά του, δυο κινηματογραφιστές οι οποίοι μέσα από το έργο τους ασκούν έντονη κριτική στην σύγχρονη κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα:

Τον Αυστριακό Χούμπερτ Ζάουπερ, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με το αποκαλυπτικό ντοκυμαντέρ, και τον Ρουμάνο Αλεξάντρου Σόλομον, με σημαντική συνεισφορά στις πολιτικές ταινίες τεκμηρίωσης. Και οι δυο σκηνοθέτες θα παραβρεθούν στην διοργάνωση για να παρουσιάσουν τις ταινίες τους και να συνομιλήσουν με τους θεατές.

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στηρίζει ενεργά τα ελληνικά ντοκιμαντέρ, βοηθά τους Έλληνες ντοκυμαντερίστες να βρουν τον δικό τους τρόπο έκφρασης και ενισχύει με όποιον τρόπο μπορεί την παρουσία τους στην διεθνή αγορά.

Κάθε χρόνο και πιο δυναμική, η ελληνική παραγωγή ντοκιμαντέρ πρωταγωνιστεί και φέτος στο 17ο ΦΝΘ, με 63 ελληνικές ταινίες οι οποίες αποτυπώνουν με τόλμη μια πραγματικότητα που αναδιαμορφώνεται στην δίνη κοινωνικών ζυμώσεων. Τα ελληνικά ντοκυμαντέρ κατατάσσονται στα τμήματα του Επίσημου Προγράμματος και στο Ελληνικό Πανόραμα.

Το τμήμα του 17ου ΦΝΘ με τίτλο Ανθρώπινα Δικαιώματα το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Διεθνή Αμνηστία, συστάθηκε με σκοπό να ρίξει φως στην βάναυση καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Διεθνής Αμνηστία θα απονείμει για 9η χρονιά ένα ειδικό βραβείο στην καλύτερη ταινία του τμήματος.

Η επιτροπή αποτελείται από τους: Κατερίνα Καλογερά (Πρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας – Ελληνικό Τμήμα), Μαριάννα Λεονταρίδου (μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας – Ομάδα Θεσσαλονίκης, υπεύθυνη για το ετήσιο Κινηματογραφικό Αφιέρωμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα), Ζωή Μαυρουδή (σκηνοθέτιδα, δημιουργός του ντοκιμαντέρ Ruins / Ερείπια), Γιώργος Ρούσσος (δημοσιογράφος) και Παναγιώτης Δενδραμής (μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας, κινηματογραφιστής).

Αποκαλυπτικά ντοκυμαντέρ που αποτυπώνουν τις τραγικές επιπτώσεις της ανθρώπινης επέμβασης στο Περιβάλλον και το αντίτιμο που «πληρώνει» η ανθρωπότητα, συγκλονίζουν και ευαισθητοποιούν τον θεατή επάνω σε ένα ζήτημα που επιτάσσει άμεση δράση και αφορά στην ίδια μας την επιβίωση. Στο πλαίσιο του τμήματος «Περιβάλλον» έχει καθιερωθεί ένα βραβείο το οποίο απονέμει επιτροπή της WWF Ελλάς στην καλύτερη ταινία της ενότητας.

Ο βασικός κορμός του προγράμματος του Φεστιβάλ αποτελείται επίσης από τις Ενότητες «Όψεις του κόσμου», «Μικρές Αφηγήσεις», «Καταγραφή της Μνήμης», «Πορτρέτα-Ανθρώπινες Διαδρομές», «Κοινωνία» και «Μουσική και Χορός». Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε για ορισμένα από τα πιο πολυαναμενόμενα ντοκυμαντέρ της φετινής διοργάνωσης.

"The Salt of the Earth"

Ντοκυμαντέρ υποψήφια για Όσκαρ:

Το Αλάτι της Γης (The Salt of the Earth) των Βιμ Βέντερς και Τζουλιάνο Ριμπέιρο Σαλγάδο εστιάζει στην ζωή και το έργο του καταξιωμένου Βραζιλιάνου φωτορεπόρτερ Σεμπαστιάο Σαλγάδο (ο γιος του συνυπογράφει την σκηνοθεσία) και μέσα από εκθαμβωτικά πλάνα συνθέτει ένα συναρπαστικό καλειδοσκόπιο της ανθρώπινης υφηλίου, με όλες τις αντιφάσεις της.

Το γεμάτο σασπένς Virunga του Ορλάντο βον Έινσιντελ, σε εκτέλεση παραγωγής του Λεονάρντο ντι Κάπριο, ισορροπεί ανάμεσα στο οικολογικό ντοκυμαντέρ και το πολιτικό θρίλερ, με επίκεντρο τον αγώνα μιας ομάδας ανθρώπων να προστατέψουν το ομώνυμο πάρκο – μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στο Κονγκό.

"Virunga"

Με την υπογραφή μεγάλων δημιουργών:

Σαν «ένα ποίημα για την σιωπή που γεννά ο φόβος» εκτυλίσσεται το The Look of Silence του Τζόσουα Οπενχάιμερ ο οποίος μετά το πολυβραβευμένο “The Act of Killing” επιστρέφει θεματικά στην φρικτή γενοκτονία που διαπράχθηκε στην πρόσφατη ιστορία της Ινδονησίας.

Η μουσική υπερβαίνει κάθε σύνορο, γεωγραφικό, εθνοτικό και πολιτισμικό, στο ντοκιυμαντέρ Around the World in 50 Concerts της Χέντι Χόνινγκμαν. Ένα αναπάντεχο μουσικό road movie, με «πρωταγωνίστρια» μια από τις καλύτερες ορχήστρες του κόσμου: την Βασιλική Ορχήστρα Concertgebouw του Άμστερνταμ.

Πρώην ιερόδουλη, φύλακας άγγελος των γυναικών. Στο βαθιά ανθρώπινο Dreamcatcher η Κιμ Λοντζινότο σκιαγραφεί σε βεριτέ τόνους, το πορτρέτο μιας χαρισματικής προσωπικότητας που κατάφερε να ξεφύγει από την πορνεία και να γίνει υπέρμαχος των δικαιωμάτων γυναικών σε απόγνωση.

Η βραβευμένη με Όσκαρ Μπάρμπαρα Κοπλ στο Running From Crazy παρακολουθεί την Μάριελ Χέμινγουεϊ, εγγονή του Έρνεστ Χέμινγουεϊ, σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας που το στοιχειώνει η κληρονομιά της οικογένειάς της, σημαδεμένη από ψυχικές ασθένειες και εξαρτήσεις.

"The Look of Silence"

Καθηλωτικές εικόνες:

Βασισμένο στο μοναδικό ντοκιμαντέρ του Άλφρεντ Χίτσκοκ, το Night Will Fall του Αντρέ Σίνγκερ αποτελεί μια συγκλονιστική εμπειρία, με φόντο τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ένα απίστευτο ντοκουμέντο που για λόγους πολιτικής έμεινε στα συρτάρια και βγήκε για πρώτη φορά στο φως έπειτα από 70 χρόνια στην μορφή που το εμπνεύστηκαν οι δημιουργοί του.

Στα χνάρια του The Corporation, το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ Poverty INC του Μάικλ Μάθεσον Μίλερ, διερευνά το παρασκήνιο του φαύλου κύκλου της παγκόσμιας φτώχειας που υποκινείται συνειδητά ή ασυνείδητα από την Δύση. Οι ειδήμονες κάνουν λόγο για ένα νέο είδος αποικιοκρατίας στις χώρες του Τρίτου Κόσμου που με αφετηρία την φιλανθρωπία υποδουλώνει γενιές και γενιές ανθρώπων.

Δύο δημοσιογράφοι – σκηνοθέτες καταγράφουν στην κάμερα τις προσωπικές τους σοκαριστικές ιστορίες: Έχοντας βιώσει τη βία και τον εξευτελισμό, ο Αχμάντ Τζαλαλί Φαραχανί στο ντοκιμαντέρ We Are Journalists εκθέτει τις τρομοκρατικές συνθήκες εργασίας των δημοσιογράφων στο Ιράν.

Από την άλλη ο βραβευμένος με Πούλιτζερ για μετάδοση έκτακτης επικαιρότητας ακτιβιστής Χοσέ Αντόνιο Βάργκας μοιράζεται στο Documented την θαρραλέα ιστορία του: Ύστερα από την αποκάλυψη ότι ζει στις ΗΠΑ ως παράνομος μετανάστης, ξεκίνησε έναν σκληρό αγώνα που οδήγησε την κυβέρνηση Ομπάμα στην αλλαγή του μεταναστευτικού νόμου.

"We Are Journalists"

Αναφορικά με τις ελληνικές προβολές της διοργάνωσης, επιγραμματικά αυτές είναι οι εξής:

1. Φασισμός Α.Ε. –  του Άρη Χατζηστεφάνου
2. Burning From The Inside – της Μάρσιας Τζιβάρα
3. Απόδραση Από Την Αμοργό – του Στέλιου Κούλογλου
4. WHAT POLITICA – Μια Απολιτίκ Ποδοσφαιρική Ιστορία – του Τάσου Αλευρά
5. Agora–Από τη Δημοκρατία στις Αγορές – του Γιώργου Αυγερόπουλου
6. A Haircut Story – της Δανάης Στυλιανού
7. We Are Fucked Sunshine! – της Δέσποινας Γραμματικοπούλου
8. Non Omnis Moriar – της Θεοδοσίας Γραμματικού
9. Emery Tales – των Σουζάνε Mπάουζινγκερ και Στέλιου Ευσταθόπουλου
10. Το Ψάρι στο Βουνό – Πέραμα – της Στρατούλας Θεοδωράτου
11. Εγώ Και Οι Άλλοι – της Θέλγιας Πετράκη
12. Oppression – των Μυρτώς Συμεωνίδου και Νίκου Πανιεράκη
13. Μίλαντ, Ο Πλανήτης Μου – του Μενέλαου Καραμαγγιώλη
14. Sam Roma – Είμαστε Τσιγγάνοι – της Μαρίνας Δανέζη
15. Ο Θεός Δεν Μοιράζει Καραμέλες – του Βαγγέλη Καλαμπάκα
16. A Place for Everyone – των Άγγελου Ράλλη και Χανς Ούλριχ Γκεσλ,
17. Excision – της Βικτώριας Βελλοπούλου
18. The New Plastic Road – των Άγγελου Τσαούση και Μυρτώς Παπαδοπούλου
19. Προσκύνημα – των Μαριάννας Αστρακά και Γιώργου Φωτιάδη
20. Πέρασα κι Εγώ Από Κει Κι Είχα Παπούτσια Από Χαρτί – του Βασίλη Λουλέ
21. Παπόριας – του Στρατή Βογιατζή
22. Μ’ ένα Σμπάρο Δυο Τρυγόνια – της Λώρας Μαραγκουδάκη
23. Χαίρε Και Πιεί Ευ – της Λένας Αθανασοπούλου
24. Καλιαρντά – της Πάολας Ρεβενιώτη
25. Μάνα – της Βάλερυ Κοντάκος
26. Ψ – της Καλλιόπης Λεγάκη
27. ΕΣΥ Να Με Θυμάσαι – του Κωστή Κεκελιάδη
28. Μάλλον… – της Άννας Κεσίσογλου
29. Στη Φωλιά του Χρόνου – του Αλέξανδρου Παπαηλιού
30. Little Island – του Άγγελου Ψωμόπουλου
31. Η Αρχαιολόγος – του Κίμωνα Τσακίρη

"Ο Εφιάλτης του Δαρβίνου"

32. Ολυμπία – του Σταύρου Ψυλλάκη
33. Un Condor – του Γιάννη Κολόζη
34. Dan Georgakas – Επαναστάτης της Διασποράς – του Κώστα Βάκκα
35. Παύλος-Ένας Ασυνήθιστος Βασιλιάς – του Νίκου Πολίτη
36. La Vida Pura – του Παναγιώτη Ευαγγελίδη
37. Έλντα, Μια Γέννα – του Χρίστου Ξενιτόπουλου
38. Νανά – της Λάρα Κρίστεν
39. Αρκαδία Χαίρε – του Φίλιππου Κουτσαφτή
40. Πυρπόληση Γυναικών στην Καλή Συκιά-«Ολοκαύτωμα» από Γερμανούς Ναζί Κατά Τη Διάρκεια Της Κατοχής – του Τάσου Μπιρσίμ
41. Γεγονότα στη Φώκαια 1914 – των Ανιές Σκλάβου και Στέλιου Τατάκη
42. Χαλκηδόνα – του Γρηγόρη Οικονομίδη
43. Παράδοξη Πατρίδα – του Νίκου Ασλανίδη
44. Αμαρτωλά Κρανία; – του Μανώλη Δημελλά
45. Πολυαγαπημένες Μέρες – του Κωνσταντίνου Πατσαλίδη
46. Το Πέρασμα Του Κομήτη Ρεμπώ από την Κύπρο – του Κώστα Νταντινάκη
47. Εδώ Δεν Υπάρχει Άσυλο – του Μιχάλη Καφαντάρη
48. Με Αναμνήσεις Και Τραγούδια – της Στέλας Παπαστεφάνου
49. Όταν Αρχίζει Το Τραγούδι – του Γιάννη Πόθου
50. Ζωντανοί Μες Το Τσιμέντο – του Γιώργου Γκουνέζου
51. Fragile – της Μαρίας Λεωνίδα
52. Τα Θηλυκά Είναι Εδώ – της Ναταλίας Κουτσούγερα
53. Dancing to Connect – Χορεύω Άρα Επικοινωνώ – των Μαρίας Δαμκαλίδη, Λεωνίδα Κωνστανταράκου και Σταύρου Πετρόπουλου
54. Το Χούφταλο – του Χρίστου Καλλίτση
55. On. Off. – της Ομάδας Ντοκιμαντέρ Animart 2014
56. Μια Οικογενειακή Υπόθεση – της Αγγελικής Αριστομενοπούλου
57. David Kennedy, Σμιλεύοντας Τη Ζωή – του Άγγελου Κοβότσου
58. Γκέλας – του Σπύρου Αμοιρόπουλου
59. Samios – της Μαρίας Γιαννούλη
60. Ο Εθνικός Κωστής Παλαμάς-Το Υπέρτατο Λουλούδι Του Λόγου – του Σταμάτη Τσαρουχά
61. Σ’ Αγαπώ. Ελογοκρίθη! – του Φώτη Συμεωνίδη
62. Lowland – του Μένιου Καραγιάννη
63. Διώνη – του Θάνου Ψυχογυιού

"Πυρπόληση Γυναικών στην Καλή Συκιά"

Κάποιες από τις παράλληλες εκδηλώσεις είναι οι κάτωθι:

Το 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης φιλοξενεί την Τρίτη 17/3 την καθιερωμένη Ημέρα Γαλλοφωνίας – TV5 MONDE, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και το TV5 MONDE. Στο πλαίσιο της φετινής Ημέρας Γαλλοφωνίας εντάσσονται οι προβολές των γαλλόφωνων ταινιών Μόνες με τις Ιστορίες μας του Χούμπερτ Ζάουπερ, στο έργο του οποίου πραγματοποιεί αφιέρωμα η φετινή διοργάνωση, Το καταφύγιο του Φερνάν Μελγκάρ, Η Ελλάδα των Χρήστου Χρυσόπουλου, Πέτρου Μάρκαρη και Έρσης Σωτηροπούλου και Η Αυτοκρατορία των Οσμών του Κιμ Νουέν.

Μια ξεχωριστή κινηματογραφική εμπειρία θα ζήσουν οι θεατές του 17ου Φεστιβάλ, μέσα από την εκδήλωση Μέτρο Πάντων (The Measure of All Things), που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15/3 στις 20.30, στο Ολύμπιον, σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ. Σελίδες από το περίφημο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ζωντανεύουν στο ντοκυμαντέρ The Measure of All Things του Σαμ Γκριν. Ταυτόχρονα με την προβολή της ταινίας, ο ίδιος ο σκηνοθέτης, ο οποίος ήταν υποψήφιος το 2004 για Όσκαρ, αφηγείται επί σκηνής, ενώ το σάουντρακ του ντοκυμαντέρ ερμηνεύει ζωντανά η εξαμελής ορχήστρα yMusic, σχήμα αναγνωρισμένο για την εξαιρετική μίξη κλασικής και ποπ μουσικής.

Το 17ο ΦΝΘ παρουσιάζει την ημερίδα «Εδώ έξω», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19/3 στις 12.00 το μεσημέρι στο Ολύμπιον, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ “Εδώ Έξω”, σε σκηνοθεσία Θωμά Κιάου, το οποίο δημιουργήθηκε με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος «Πρωτοβουλία ενάντια στην Κρίση» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα την κρίση στην ελληνική και την διεθνή πραγματικότητα.

Το 17ο ΦΝΘ συνεχίζει και φέτος -από τις 15 έως τις 22 Μαρτίου- το εξαιρετικά επιτυχημένο πρόγραμμα Κουβεντιάζοντας, ένα φόρουμ επικοινωνίας και συζήτησης, το οποίο προσφέρει την ευκαιρία σε επαγγελματίες του ντοκιμαντέρ από την Ελλάδα και το εξωτερικό να γνωριστούν σε προσωπικό επίπεδο, να ανταλλάξουν απόψεις και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους. To «Κουβεντιάζοντας» θα διεξάγεται 16.00-17.30 στην αίθουσα Excelsior, στο ισόγειο του ξενοδοχείου Electra Palace, και οι συζητήσεις θα γίνονται στα αγγλικά.

"Ψ"

Η Αγορά Ντοκιμαντέρ (Doc Market) του 17ου ΦΝΘ πραγματοποιείται 15-21/3, καθημερινά 10.00-20.00 στο ξενoδοχείο Electra Palace (αίθουσα Bυζάντιον). Φέτος, η Αγορά, η οποία υποστηρίζεται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Creative Europe MEDIA, συγκεντρώνει ρεκόρ συμμετοχών, καθώς σε αυτήν λαμβάνουν μέρος πάνω από 450 ντοκυμαντέρς, ενώ οι επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου που θα την επισκεφτούν ξεπερνούν τους 60. Ειδικότερα, την Αγορά Ντοκιμαντέρ θα παρακολουθήσουν αγοραστές από 55 κανάλια και εταιρείες, ανάμεσα στους οποίους εκπρόσωποι των Films Transit, Al Jazeera, ZDF, ARTE, Canal+, YLE, HBO Europe, ΡΙΚ, OTE TV, AL ARABIYA κ.ά. Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Αγορά Ντοκιμαντέρ θα παρέχει συμβουλές σε Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες και παραγωγούς όσον αφορά στα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ συνεχίζονται και τα Market Talks, η επιτυχημένη σειρά συζητήσεων όπου διακεκριμένοι επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου, θα δώσουν χρηστικές πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές στους έλληνες και ξένους ντοκιμαντερίστες.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Αγορά Ντοκιμαντέρ του 17ου ΦΝΘ παρουσιάζει τα Docs Ιn Progress, σε παρόμοια λογική με το τμήμα Works in Progress της Αγοράς του ΦΚΘ. Πρόκειται για 7 ταινίες από τα Βαλκάνια και την Μεσόγειο, οι οποίες παρουσιάζονται στους παραγωγούς, εκπροσώπους πωλήσεων (sales agents), διανομείς και εκπροσώπους φεστιβάλ που θα είναι παρόντες στην φετινή διοργάνωση. Φέτος, για πρώτη χρονιά στα Docs in Progress η ελληνική εταιρία post-production 2|35 Inc προσφέρει βραβείο σε υπηρεσίες post-production αξίας 15.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο του EDN Docs in Thessaloniki, θα πραγματοποιηθεί το masterclass «Η τηλεοπτική αγορά ντοκιμαντέρ στη Βόρεια Αμερική» (Πέμπτη 19/3, 16.00-18.00, αίθουσα Παύλος Ζάννας) με εισηγητή τον Πίτερ Χάμιλτον, υπεύθυνο της συμβουλευτικής εταιρείας «Peter Hamilton Consultants, Inc.». Ο κ. Χάμιλτον θα αναφερθεί εκτενώς στους βασικούς παίκτες της αγοράς ντοκυμαντέρ στη Βόρεια Αμερική (HBO, POV, PBS, TVO, Knowledge, Smithsonian Channel, Netflix), εστιάζοντας στο προφίλ και την λειτουργία τους. Παράλληλα, το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 (10:00-14:30) και την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 (10:00-13:00) στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, διοργανώνεται το Docs in Τhessaloniki / Pitching Forum 2015 (από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ντοκιμαντέρ EDN, σε συνεργασία με το 17ο ΦΝΘ και με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Creative Europe ΜEDIA). To ετήσιο αυτό «διεθνές ραντεβού» περιλαμβάνει συζητήσεις για την παραγωγή και pitching επιλεγμένων σχεδίων ντοκιμαντέρ απ’ όλο τον κόσμο, μέσω εντατικών εκπαιδευτικών συναντήσεων και ανοιχτών στο κοινό συναντήσεων pitching.

"Εδώ δεν υπάρχει Άσυλο"

Συνολικά πάντως για όλα τα ντοκυμαντέρ από τις 11 θεματικές ενότητες, μπορείτε να ανατρέξετε εδώ και να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για το καθένα, όπως και για όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις του 17ου ΦΘΝ.

Τα εισιτήρια τιμώνται προς 4 ευρώ, είτε από τα σχετικά εκδοτήρια που λειτουργούν στην Πλατεία Αριστοτέλους και το Λιμάνι, καθημερινά 10.00-24.00, είτε διαδικτυακά από το site της διοργάνωσης. Ακόμη, υπάρχουν και κάρτες μέλους για θέαση όλων των ντοκυμαντέρ έναντι 35 ευρώ, 30 ευρώ αν την προμηθευτείτε διαδικτυακά.

Οι φοιτητές, οι κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού, οι άνεργοι και οι άνω των 65 ετών δικαιούνται ελεύθερη είσοδο στις προβολές με ώρα έναρξης έως και τις 15.00, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις. Απαραίτητη είναι η έκδοση μηδενικού εισιτηρίου με την επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας / Κάρτας Πολιτισμού / κάρτας ανεργίας / αστυνομικής ταυτότητας αντίστοιχα. Εκδίδεται εισιτήριο μόνο την ημέρα της προβολής.

Το 17ο Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Θεσσαλονίκης είναι εδώ. Ζήστε το!