Best Remixes of 2014

Το 2014 τελειώνει και ο Paranoise δούλεψε σε φρενήρεις ρυθμούς για να σας παρουσιάσει ό,τι καλύτερο ακούσαμε σε αυτήν την χρονιά - γεμάτη μουσική! Αρχή με την κατηγορία των καλύτερων Remixes του έτους.

Best Remixes of 2014 / various

9 years ago
by

Γεμάτη και παραγωγική όπως άλλωστε και οι προηγούμενες 6 χρονιές κατά τις οποίες ο Paranoise ήταν κοντά σας τόσο με τις πιο φρέσκες κυκλοφορίες αλλά και τα πιο αγαπημένα classics, όσο και με μερικούς από τους πιο ταλαντούχους νέους και παλιούς DJ’s και μουσικούς της εγχώριας ηλεκτρονικής μουσικής.

Σε αυτό το πνεύμα εργαστήκαμε για να προκύψουν τα 30 καλύτερα albums, 10 καλύτερα μουσικά κομμάτια, 10 καλύτερα video clips και 10 καλύτερα remixes βάση της κρίσης των 48 παραγωγών του Paranoise Radio.

Αρχίζουμε με την κατηγορία των 10 καλύτερων remixes που γράφτηκαν το 2014, όπως αυτά προέκυψαν από τις επιλογές των Paranoisers.

Συνδέστε τα ηχεία σας λοιπόν, και ξεκινάμε!

 

Στο νούμερο #10 βρίσκεται το remix του Throwing Snow στο Nile των Douglas Dare. Προσεκτική δουλειά με πολύ καθαρό ήχο και φθινοπωρινή διάθεση, από τον Άγγλο Ross Tones, καλλιτέχνης της Houndstooth που ξεχώρισε φέτος με την κυκλοφορία του άλμπουμ Mosaic και άλλων τριών EP’s.

Κυκλοφορεί στην Erased Tapes Records από τον Σεπτέμβρη.

Στο νούμερο #9 το remix του Βρετανού Actress στο Play Fights των Forever Forever. Καθηλωτικό κομμάτι με έντονο το στοιχείο της επανάληψης και με την μυρωδιά ενός “ψηφιακού ήχου¨με αναλογική “βρώμα” και μπόλικο reverb. Πολλά φίλτρα και παιχνιδιάρικο mastering. Άψογη για άλλη μια φορά η δουλειά του μυαλού της Werkdiscs.

Κυκλοφορεί στην Cult Music από τον Μάρτη.

Στο νούμερο #8 το remix των Gordon Sound (Kahn και Neek) στο Dread του Kahn. Είναι το μοναδικό καθαρά dubstep remix που συμπεριλαμβάνουμε στην δεκάδα, καθώς αντιπροσωπεύει κατά κάποιο τρόπο τον τομέα του remix στην μουσική αυτή για το 2014. Αν και περισσότερο από το Μπρίστολ και την DeepMedi της Αγγλίας, τα μάτια μας ήταν στραμμένα σε άλλες πόλεις και δισκογραφικές ως προς την dubstep.

Κυκλοφορεί στην Deep Medi Musik από τον Δεκέμβρη.

Στο #7 συναντάμε το remix του Vatican Shadow στην κυκλοφορία μιας σειράς ηχογραφήσεων υπό το όνομα ΑΝΑΣΤΕΝΑΡΙΑ που αποτυπώνουν τα προεόρτια του εθίμου της πυροβασίας στην Αγία Ελένη Σερρών. Ο Βρετανός Dominic Fernow στέκεται στην απόκοσμη μουσικότητα των έγχορδων για να σου γυρίσει το κεφάλι 720 μοίρες κάθετα προς τον ουρανό και να σε καρφώσει στην γη με κάθε χτύπημα του τύμπανου. Καθηλωτική λούπα πάνω στα κάρβουνα..

Κυκλοφορεί στην ΚΕΜΑΛ από τον Ιανουάριο.

Στο #6 βρίσκεται το remix των Horsepower Productions στο Return to E των Re – animator. Οι γνωστοί Βρετανοί που πολλοί τους απονέμουν μεγάλο μέρος των πρώτων βημάτων της dubstep δεν μπορούσαν παρά να αφήσουν τον χαρακτηριστικό τους ήχο σε ένα κομμάτι που πρωτοκυκλοφόρησε το 2001 λίγο πριν αρχίσει η ιστορία της dubstep.

Κυκλοφορεί στην Berceuse Heroique από τον Ιούλιο.

Στο νούμερο #5 το remix του A Made Up Sound στο Velez των Asusu. Το A Made Up Sound είναι ένα από τα side projects του Ολλανδού παραγωγού γνωστού σε πολλούς από εμάς με το όνομα (ή αριθμό!) 2562. Το remix είναι διπλό. Από τη μία ακούμε ένα breakbeat-techno κομμάτι και από την άλλη το συγκεκριμένο remix που κινείται σε σαφώς πιο acid ήχο χωρίς να αφήνει απ’ έξω τις αναπάντεχες εκρήξεις των χαμηλών συχνοτήτων.

Κυκλοφορεί στην Livity Sound Recordings από τον Μάρτιο.

Watch
Asusu - Velez (A Made Up Sound Remix 2 )

Στο νούμερο #4 έχουμε να κάνουμε με πολύ σοβαρές δουλειές. Ο λόγος για το remix του Tessela στο Tape 7 των JoeFarr όπου ακούμε ένα κομμάτι που παντρεύει με ένα τρομερό τρόπο techno analog synthesizers και house μπότα η οποία στο σημείο που εμφανίζεται είναι.. λυτρωτική. Σκληρό κομμάτι και σκληρό artwork που ελπίζεις να το ακούσεις σε κάποιο υπόγειο με πολλά “κιλά” ήχο.

Κυκλοφορεί στην DSNT Records από τις αρχές του έτους.

Στο νούμερο #3 συναντάμε ένα καταπληκτικό remix του Flume στο Test & Recognize των Seekae. Ο Αυστραλός είκοσι ετών καλλιτέχνης που τα τελευταία χρόνια μας έχει απασχολήσει αρκετά μιξάρει με πολύ ευαισθησία και αφήνει πίσω του ένα κομμάτι που θα μπορούσε πολύ εύκολα να ακούγεται πολλά χρόνια, πατώντας στην εξαιρετική ούτως ή άλλως πρώτη παραγωγή.

Κυκλοφορεί στην Future Classics από τον Ιούλιο.

Στο #2 βρίσκεται ένα μιξ που αγαπήθηκε πολύ από τον Paranoise Radio και ως εκ τούτου έχει ακουστεί και παιχθεί ουκ ολίγες φορές στον αέρα αλλά και στα πάρτι του σταθμού. Ο λόγος για το remix του Σκοτσέζου Hudson Mohawke στο Parallel Jalebi του Four Tet. O HudMo μετατρέπει το διαστημικό abstract ήχο του original Parallel Jalebi σε δυναμικό και ταυτόχρονα μελαγχολικό. Έντονο το στοιχείο της επανάληψης και ονειρικά φωνητικά.

Κυκλοφορεί στην LuckyMe από τον Δεκέμβρη.

Τέλος, στην πρώτη θέση στο #1, βρίσκεται το remix των Mount Kimbie, στο Jerk Ribs της Kelis. Το βρετανικό ντουέτο που αγαπήσαμε ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια αναλαμβάνει, για πρώτη φορά μέσα στην χρονιά, καθήκοντα remix στο πρώτο άλμπουμ της Kelis στην Ninja Tunes. Future RnB ρυθμοί που θα σας αρέσουν αν σας άρεσε το Cold Spring καθώς το remix δεν αποκλίνει πολύ από το ύφος του original. Απολαύστε το!

Κυκλοφορεί στην Ninja Tunes από τον Απρίλη.

Watch
Kelis - Jerk Ribs (Mount Kimbie remix)