Best Remixes of 2016

Σε συνέχεια της παρουσίασης των καλύτερων - αγαπημένων του έτους που έφυγε, παρακάτω θα βρείτε τα 10 Καλύτερα Remixes του 2016, σύμφωνα με το γούστο και την κριτική ματιά των παραγωγών του Paranoise, ώστε να μπορείτε να τα ξανακούσετε και να σας μείνουν χαραγμένα για πάντα.

Best Remixes of 2016 / various

7 years ago
by

Οι επιλογές για άλλη μια χρονιά ήταν πολλές με συνέπεια να είναι δύσκολο κανείς να ξεχωρίσει μόνο 10 remixes από ένα ολόκληρο έτος. Παρ’ όλα αυτά, έπειτα από πολλές ακροάσεις και συζητήσεις, οι παραγωγοί του Paranoise κατέληξαν και σας παρουσιάζουν τα 10 Best Remixes of 2016, όπως αυτοί πιστεύουν ότι αντικατοπρίζουν με τον πιο ολοκληρωμένο τρόπο την ιδιαίτερη ταυτότητα του σταθμού. Let’s go!

 

Στην θέση #10, ανάμεσα στα πολλά και ενδιαφέροντα remixes που έκανε φέτος το δίδυμο Khidja από την Ρουμάνια, ξεχωρίζει το remix του Follow των δικών μας Rattler Proxy. Εκμεταλλευόμενοι την ακραία ψυχεδέλεια του πρωτότυπου κομματιού, οι Khidja δημιουργούν ένα εξίσου σκοτεινό αλλά ταυτόχρονα δυναμικό περιβάλλον dance αίσθησης, καθώς διατηρούν ενδιαφέρουσες εναλλαγές όπως και το original.

Κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο από την Lurid.

 

Στο #9 βρίσκουμε το remix των Dubkasm σε ένα από τα καλύτερα κομμάτια του 2016, το Trojan των Ishan Sound, με φωνητικά του Rider Shafique. Οι Dubkasm σαν μετρ του είδους καταφέρνουν με απόλυτη ακρίβεια και επιτυχία να διαχειριστούν όλη την ενέργεια και δυναμικότητα του original και να φέρουν τα μέσα έξω, δημιουργώντας ένα καταπληκτικό remix. Από grime και stepper ρυθμούς λοιπόν, μας παραδίδουν μία super ανεβαστική και πιο κλασσική one-drop έκδοση δίνοντας στα φωνητικά και στον ρυθμό μια πολύ φρέσκια αίσθηση.

Κυκλοφορεί από το Φεβρουάριο στην Peng Sound.

 

#8 Το 2016 η ΒΗ πέρασε ακόμη ένα level αποκτώντας βεληνεκές δισκογραφικής με seriously dangerous back catalogue και πρόσβασης πλέον σε παραγωγούς απόλυτης ποιότητας, οποιοδήποτε και αν είναι το ύφος που ακολουθεί το label. Respect to that. Απευθείας μέσα από detroit bloodline, ο OB Ignitt μεταμορφώνει το απόλυτο trippy funk του original σε ένα από τα δέκα καλύτερα κομμάτια γενικότερα πέρυσι. Proper slap funk, that bassline και voila, 6 min. σκοτάδι house φάση. Ιδανικό για DJs, maximum impact στο dancefloor. Essential!

Κυκλοφορεί στην Βercuese Ηeroique.

 

Στο νούμερο #7, έρχεται το Make Your Move του Markee Ledge και ακούγεται σαν να έχει έρθει από άλλη δεκαετία, χωρίς αυτό να είναι αναγκαία κακό πράγμα. Ο Addison Groove σε χρέη remixer το επαναφέρει στο σήμερα. Τα φωνητικά της Alys Be έχουν εξαφανιστεί. Tην θέση τους παίρνουν soundsystem vocal snippets. Τα ρυθμικά μέρη ενισχύονται σημαντικά και το Make Your Move γίνεται περισσότερο club friendly.

Κυκλοφορεί από το Φεβρουάριο στην Zonal Recordings.

 

Στη θέση #6 βρίσκεται το remix του Κροάτη Egoless στο Speak Βack του Leo James, ολοκληρώνοντας την εναρκτήρια κυκλοφορία του νέο-ιδρυθέντος label του dubstep / techno παραγωγού Jack Sparrow. Στο εν λόγω remix, o Egoless, διατηρώντας αναλλοίωτα το tempo και την γλυκιά φωνή της Shanee Pink, μεταμορφώνει το original track από dub techno σε ένα dub stepper αρκετά πιο δυναμικό και sub heavy, τοποθετώντας το συγκεκριμένο label σε ξεχωριστή πλευρά της sound system κουλτούρας και γεμίζοντάς μας με ελπίδες για εξίσου ποιοτικές κυκλοφορίες στο άμεσο μέλλον.

Κυκλοφορεί από το Φεβρουάριο στην Navy Cut.

 

Συνεχίζοντας στην θέση #5, συναντάμε την πλούσια σε υφές τέκνο του Hunee να δέχεται ένα breakbeat treatment από τον DJ Fett Burger. O ρυθμός πέφτει και αλλάζει, από σχετικά straightforward four to the floor σε ακατάπαυστα breaks και τα 6 περίπου λεπτά του αρχικού γίνονται 10. Λίγα πράγματα παραμένουν σαν ανάμνηση του αρχικού και αυτά προς το τέλος, στα τελευταία άρρυθμα λεπτά του κομματιού. Κατάλληλο για τις πρώτες πρωινές ώρες ενός rave.

Κυκλοφορεί από τον Ιούνιο στην Rush Hour.

 

Στο #4, ο Larry Gus σε χρέη remixer αναποδογυρίζει ένα από τα tracks που ξεχώρισαν από το πρώτο album των Tendts. Πολλά από τα δομικά στοιχεία του πρωτότυπου Our Sun βρίσκονται ακόμα εδώ αλλά σε άλλη θέση, τα ρυθμικά μέρη επαυξάνονται και περιπλέκονται, ενώ το τελικό αποτέλεσμα από το ονειρικό του original τείνει προς το χαοτικό γνώριμο του αγαπημένου μας Bεροιώτη παραγωγού.

Κυκλοφορεί από τον Απρίλιο στην Fair Weather Friends.

 

Φτάνοντας στην θέση #3, βρίσκουμε το remix του Stray στο Too Late του dBridge μέσα από το ομότιτλο Too Late EP. Εδώ, ο Λονδρέζος παραγωγός Stray, κρατώντας ως πυλώνες τα σαμπλαρισμένα και άκρως επιμελημένα soul φωνητικά του dBridge μετατρέπει το κομμάτι σε ποιο half time stepping electronica. Ταυτόχρονα όμως δεν χάνεται και το autonomic mood που διακατέχει όλη αυτή την κολεκτίβα παραγωγών που δίνει μια νέα αίσθηση στην drum & bass σκηνή.

Κυκλοφορεί από τον Αύγουστο στην Exit Records.

 

Το νούμερο #2 καταλαμβάνει το εξαιρετικό remix του Floating Points στο Life’s Dancers των The Invisible. Ένα ανάλαφρο κομμάτι που συνοδεύεται καθ’ όλη την διάρκεια του από μελαγχολικά βιολιά, ενώ το νατουραλιστικό μπάσο διασταυρώνεται με τον σταθερό ήχο των jazzy ντραμς δίνοντας ένα πολύ όμορφο uplifting groove στο κομμάτι.

Κυκλοφορεί από τον Σεπτέμβριο στην Ninja Tune.

 

#1 Τέλος, στην κορυφή της λίστας με τα best of remixes για το έτος 2016, βρίσκεται το remix των Ισραηλινών Red Axes στο And We Hear “I Love You” της Λένας Πλάτωνος. Ως συνέχεια της επιτυχούς επανακυκλοφορίας του Γκάλοπ (1985) από την Dark Entries ένα χρόνο πριν, το εν λόγω label στρατολόγησε το ντουέτο από το Τελ Αβίβ για να δώσει την δική του οπτική σε τέσσερα από τα κομμάτια του album. Και μέσω αυτής της οπτικής, το αρχικό κομμάτι μεταμορφώνεται σε ένα 7λεπτο acid disco bomb ταξίδι στη ζώνη του λυκόφωτος και της ανατρεπτικής για τα τότε δεδομένα, ποίησης της Πλάτωνος. Οι αυθεντικές εικόνες και τα συναισθήματα που 30 χρόνια πριν γεννήθηκαν με φόντο την αναζήτηση μας για αγάπη και έρωτα, αναμιγνύονται και αναγεννώνται μέσα από μία ομίχλη υγροποιημένων meltdown ρυθμών.

Κυκλοφορεί από το Φεβρουάριο στην Dark Entries.