Paranoise 9th Season

Ο Paranoise μπαίνει στην 9η κατά σειρά σεζόν του και οι παραγωγοί του πρωτοπόρου σταθμού ετοιμάζονται να σας προσφέρουν και φέτος εκλεκτές μουσικές επιλογές, μέσα από ένα ευρύ φάσμα και με γνώμονα την μουσική καινοτομία. Δευτέρα 3 Οκτωβρίου πατάμε το play.

Paranoise 9th Season / various

7 years ago
by

Ωραίος αριθμός το εννιά. Μάλιστα στην κινέζικη κουλτούρα θεωρείται καλός αριθμός γιατί ακούγεται το ίδιο με την λέξη μακρόβιος. Επίσης ο αριθμός εννιά σχετίζεται στενά με τον κινεζικό δράκο, σύμβολο μαγείας και δύναμης και αυτές ήταν οι πρώτες πληροφορίες που πέσαμε πάνω, ψάχνοντας έμπνευση για το άρθρο εισαγωγής στην ένατη Paranoise σεζόν.

Εννιά. Μακροζωία, δύναμη, μαγεία. Εντάξει, το τελευταίο ίσως να μην μας χαρακτηρίζει ακριβώς, αν και πολλοί παραγωγοί μας επιμένουν στην ζωντανή αναμετάδοση παγανιστικών τελετών ή τον επαναπροσδιορισμό του Paranoise από web radio σε μυσταγωγική σέκτα.

Στα άλλα δύο πάντως οι Κινέζοι πέτυχαν διάνα. Η ένατη σεζόν σηματοδοτεί την ένατη χρονιά λειτουργίας. Η φούσκα των web radios έχει σκάσει προ πολλού, η ΑΕΠΙ μας άφησε χρόνους, τα ερτζιανά κατοικούνται κυρίως από ετοιματζίδικες λίστες και διαφημίσεις του τζάμπο, αλλά εμείς συνεχίζουμε ακάθεκτοι την πειραματική μας τροχιά σε νέες μουσικές πραγματικότητες που συνεχώς ανακαλύπτουμε και παρουσιάζουμε.

Όσο για την δύναμή μας, αυτή έγκειται στην πολυσυλλεκτικότητά μας. 46 παραγωγοί θα εκπέμπουν φέτος από 14 διαφορετικές πόλεις, ο καθένας στο δικό του ηχητικό σύμπαν, εμπλουτίζοντας αυτό που ονομάζουμε ταυτότητα Paranoise.

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, νέες προσθήκες και νέο πρόγραμμα συμβάλουν στο να μην βαρεθείτε ποτέ συντονισμένοι.

The fresh sound in the city is coming back! stay tuned.

Ο Wicked μας έρχεται από την γενέτειρα του σταθμού, Θεσσαλονίκη. Οι ιθαγενείς σίγουρα τον έχετε ακούσει σε κάποιο από τα ποιοτικά DJ sets του, σε resident βραδιές σε bars της πόλης και όχι μόνο. Είναι συνιδρυτής της εκλεκτής Fair Weather Friends*, που κυκλοφόρησε εκτός άλλων το πρώτο LP των δικών μας Tendts. This is Wicked μία Δευτέρα τον μήνα, 20.00-22.00 στον Paranoise.

Eπίσης από την Θεσσαλονίκη, η Niki Sorogas που με κάθε ευκαιρία ξεδιπλώνει την μουσική της καλαισθησία, είτε μέσω εκπομπών σε ραδιόφωνα της πόλης, είτε με DJ sets, μόνη ή με τον Flynt παρέα στα Supermoon Sessions*.  Ακόμη, διατηρεί την πολύ ενδιαφέρουσα σελίδα Give it a spin*. Στον αέρα του Paranoise Τρίτες 18.00-20.00, ανά δύο εβδομάδες.

Από την Καβάλα καλωσορίζουμε τον Esoteric Sob. Παραγωγός με έμφαση στο beat making, κυκλοφορίες σε διάφορες εταιρείες, μέλος της Numb Capsule Records* και ιδρυτής της Oneirodes Records*, με πρώτο release του label το 2015 μία συλλογή με την συμμετοχή 20 Ελλήνων παραγωγών. Κάθε δεύτερη Πέμπτη 18.00 με 20.00 ζωντανά στον αέρα.

E.h soundsystem. DJ με sets σε Ισπανία, Ελλάδα, Αυστραλία και Κένυα, όχι απαραίτητα με αυτήν την σειρά και όχι απαραίτητα επειδή τον κάλεσαν για να παίξει. Τα τελευταία 10 χρόνια είναι κάτοικος Ισπανίας και ήταν resident dj στα La Esencia και El Mojito στην Μαδρίτη και στο Chekere στην Βαρκελώνη όπου και διαμένει. Έχει περάσει από τον αέρα του σταθμού ως guest υπ’ αριθμόν 59*.

Hypermedium* είναι το label των Τίμου Αλεξανδρόπουλου και Άκη Σίνου, αφιερωμένο σε μπροστά – σκεπτόμενες μουσικές, παρακολουθώντας στενά τις πιο σύγχρονες τάσεις στις ηλεκτρονικές μουσικές σκηνές. Ο Τίμος με διάφορους καλεσμένους θα καταλαμβάνει τον αέρα του Paranoise σε μηνιαία βάση, Πέμπτη 20.00-22.00.

Επίσης από Αθήνα ο Vaibone, ακόμη ένας εκπρόσωπος της soundsystem κουλτούρας και μέλος της ανερχόμενης κολεκτίβας Heviweit* έρχεται στον αέρα του Paranoise, μηνιαίως Δευτέρα 22.00-00.00, ενίοτε με guests και πάντως σίγουρα με πολύ φρέσκο υλικό από dub, steppas, dubstep και όχι μόνο, ενισχύοντας έτσι τις ήδη δυνατές dub ρίζες του σταθμού.

O Λονδρέζος Phabius, πολύπειρος και πολυσυλλεκτικός DJ, με μακρά παρουσία σε ραδιόφωνα, διεθνή και εγχώρια, καθότι κάτοικος Αθηνών και Κορίνθου τα τελευταία χρόνια, θα βρίσκεται ανά δύο Δευτέρες στον αέρα του σταθμού για να αφήσει το στίγμα του στην έναρξη της εβδομάδας, παρουσιάζοντας ό,τι καλύτερο από μουσικές του κόσμου.

Ο Soutek επιστρέφει μετά από καιρό στην ραδιοφωνική επικοινωνία και έρχεται ανά δύο Δευτέρες απόγευμα στον Paranoise, ζωντανά από την Δράμα. Ανά καιρούς έχει παίξει μουσική σε bars, ραδιόφωνο και σε χώρους περίεργους. Έχει σχεδιάσει ηχητικά τοπία για θέατρο, χορό, για την ένδυση εικόνων, τόπων, ανθρώπων. Λατρεύει τον ήχο της φύσης.

Τέλος, η NatCase εξ’ Αθηνών, DJ και μουσικός παραγωγός, με πολλές βραδιές στα decks διαφόρων bars της πρωτεύουσας και resident σε κάποια από αυτά, εκπέμπει για πρώτη φορά, Παρασκευή 20.00-22.00 σε μηνιαία βάση.

Καλή ακρόαση και καλωσορίσατε στην ένατη διάσταση του Paranoise.